НОВИНИ

В Бузовград е обявен Ден на траур след смъртта на блъснатото дете

бузовград обявен ден траур смъртта блъснатото дете
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:45, 16.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас

Днес в казанлъшкото село Бузовград е обявен Ден на траур. Поводът е починалото 14-годишно дете, което беше блъснато в петък вечерта. Ще продължат протестните действия и ще се настоява за справедливост и законови промени, засягащи седналите зад волана след употреба на алкохол или наркотици.

Съдът остави в ареста шофьора, който блъсна и предизвика смъртта на дете в Бузовград

Шофьорът, който причини тежката катастрофа остава в ареста, решиха вчера магистратите от Районния съд в Казанлък. След заседанието окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов заяви, че "прокуратурата активно се противопоставя на този вид деяние и ние като прокурори ще искаме възможно най-тежкото наказание за извършителя на това престъпление". Предстои деянието да бъде преквалифицирано в по-тежко, а именно такова със смъртен резултат, посочи Атанасов.

Шофьорът ще бъде привлечен към наказателна отговорност за по-тежко престъпление, за което предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. По преценка на наблюдаващия прокурор и с оглед на тежестта на деянието и събраните доказателства е възможно да бъде повдигнато и обвинение за престъпление, за което наказанието е „лишаване от свобода“ от 5 до 20 години, обясни още окръжният прокурор.

Жители на Бузовград излязоха на протест, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна дете

Инцидентът стана на 11 ноември на изхода на селото в посока село Розово. Водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил, установен е четири часа по-късно в дома си. Мъжът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат 1,38 промила, както и че е употребил метамфетамин.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Световната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе откри 36-ото световно първенство по скокове на батут в София
Президентът на Световната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе откри 36-ото световно първенство по скокове на батут в София
Сакраменто победи Бруклин в най-резултатния си мач в НБА от близо 30 години
Сакраменто победи Бруклин в най-резултатния си мач в НБА от близо 30 години