НОВИНИ

В Гърция вече няма огнища на пожари, които да са близо до границата с България

пожарите гърция продължават огнищата атина разрастват
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:00, 26.08.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Балкани
Слушай новината

Гръцките власти отчитат значително подобряване на обстановката по отношение на пожарите. Предупреждават туристите да са внимателни в няколко района на страната, където духа силен вятър. Няма пожарни огнища в близост до българската граница.

Днес цялата област Еврос е с повишен риск от пожари. Властите съобщават, че има опасност от нови огнища около Александруполис до турската граница и остров Самотраки.

Остава в сила забраната за влизане в горски райони в цялата страна. Части на армията и полицията охраняват горските райони, защото според разследването голяма част от пожарите са умишлени палежи. Продължават арестите на заподозрени в палене на пожари.

Тази сутрин избухна нов пожар в горски район до град Драма. Огънят е далеч от населени места, информират пожарникарите. Гасят и по въздух с хеликоптери.

Силен дъжд загаси огнищата в област Биотия. На остров Хиос огнеборците гасят на няколко места, като засега огненият фронт не заплашва туристически райони.

Над сто огнеборци действат в подножието на планината Парнита в област Атика, където вятърът разпали нови огнища. Област Пелопонес също е под контрола на Гражданска защита заради реален риск от пожари поради силния и променлив вятър.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец вече има женски отбор по футбол
Лудогорец вече има женски отбор по футбол
Полицейска акция в столичния квартал "Левски", трима са задържани
Полицейска акция в столичния квартал "Левски", трима са задържани