НОВИНИ

В Интер очакват трудни мачове срещу Атлетико Мадрид в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:44, 18.12.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
интер очакват трудни мачове атлетико мадрид шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Интер Симоне Индзаги очаква с ентусиазъм предстоящите сблъсъци срещу Атлетико Мадрид от осминафиналите в Шампионската лига през този сезон.

По време на церемонията на теглене на жребия за първия кръг от фазата на елиминациите в надпреварата съдбата отреди на "нерадзурите" да се изправят срещу "дюшекчиите".

В исторически план Интер и Атлетико Мадрид са срещали само веднъж - във финала за Суперкупата на УЕФА през 2010-а година, когато испанците печелят с 2:0. Предстоящите два сблъсъка ще ни предложат и крайно любопитен дуел на треньорско ниво между Симоне Индзаги и Диего Симеоне, които през сезон 1999/20 стават шампиони на Италия като съотборници в Лацио.

"Ще бъдат големи мачове между два отбора с високо ниво, на красиви стадиони и със страхотна публика. Сега обаче трябва да се концентрираме върху следващия месец: ще изиграем важни мачове в първенството, както и за Купата и Суперкупата на Италия. След това ще мислим как да подготвим тези два големи мача - ще бъдат битки, ще търсим начин да сме готови", сподели Индзаги.

"Доволни сме, защото продължаваме да играем големи мачове в Европа без прекъсване. Атлетико игра два финала в последните десет години и има големи традиции в този турнир. Нашият отбор не е по-слаб и ще се опитаме да поднесем още радости на тифозите ни. Треньорът на Атлетико е Диего Симеоне, голям специалист, с когото имам отлични отношения. С него съм спечелил много, включително и титла с Лацио", каза още италианският специалист.

В същото време вицепрезидентът на "нерадзурите" и бивш футболисти на клуба Хавиер Санети разкри, че очаква равностойни мачове срещу мадридчани.

"Атлетико е труден отбор. Познавам добре Симеоне, който ми е приятел. Чоло се подготвя добре за мачовете, това ще бъдат два големи равностойни сблъсъка между два големи отбора. Надявам се Интер да бъде в същата форма, както сега", споделя аржентинецът, цитиран от журналиста Николо Шира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни гиганти спират доставките заради нападенията на хутите
Световни гиганти спират доставките заради нападенията на хутите
Полша отново приема финалите на Лигата на нациите по волейбол при мъжете и през 2024-а година
Полша отново приема финалите на Лигата на нациите по волейбол при мъжете и през 2024-а година