НОВИНИ

В какво се превърна класацията "Спортист на годината"?

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
12:50, 07.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Спортист на годината 2023
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Има ли поне една сфера, едно събитие или една фигура, която може да обедини злобното ни общество? Това е въпрос, чийто отговор за съжаление май е негативен. Не, няма. Дай му на нашенеца да негодува и да хленчи, да се оплаква и да се вайка, и най-важното - да хули - пък дали има основание да го прави, е съвсем друга тема.

Класацията "Спортист на годината" има за цел да награди най-достойните за годината атлети. Тези, на чиито успехи се радваме. Да, може би за едни повече, за други - по-малко, всеки според предпочитанията си. Това е събитие, което би трябвало да е изцяло положително и най-добрите за изминалите 365 дни да се съберат и да си честитят. И да - има победител в тази класация, както е навсякъде по света. И е достойно да признаеш, че колкото и да си бил добър, вероятно е имало някой, който е бил поне с малко дори още по-добър от теб. И в това няма нищо срамно.

Ясно е, в натурата на спортистите е да искат да побеждават, дори извън ринга, залата, стадиона, тепиха, татамито, пистата или корта. Но да се сърдиш или завиждаш на друг, че е предпочетен, е детинско, понякога дори грозно.

Един съвет - успехите ви няма да останат незабелязани, журналистите нямат за цел да игнорират никого или да омаловажават успехите на когото и да било. И няма нищо лошо да се усмихнеш и да поздравиш колегата, който е от тотално различен спорт, за постиженията.

Високомерието не бива да ви бъде съветник. И неслучайно не чухте нито едно име в този коментар. Защото съветът е към всички.

Автор Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Вакареев пред БНТ: Антъни Иванов говори неистини по адрес на Петър Мицин
Николай Вакареев пред БНТ: Антъни Иванов говори неистини по адрес на Петър Мицин
Георги Глушков пред БНТ: Малко играчи в НБА започват с летящ старт още от първата година
Георги Глушков пред БНТ: Малко играчи в НБА започват с летящ старт още от първата година