НОВИНИ

В края на празничните дни - засилен трафик по пътищата (ОБЗОР)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:44, 04.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

След поредицата почивни дни днес се очаква засилен трафик по магистралите и основните пътища на страната. Заради ремонта на магистрала "Тракия", движението се регулира и пренасочва по различни направления.

В момента се наблюдава засилване на трафика по всички основни пътища в страната. Най-натоварен интензивен трафик към този час има по магистрала "Тракия" в участъка между Пловдив и столицата и в двете посоки. Интензивен е товарният трафик по магистрала "Марица" в посока към граничния пункт "Капитан Андреево".

"Около половин милион превозни средства напуснаха София само за 29 и 30 април. По наши наблюдения и в останалите дни имаше много хора, които пътуваха, излязоха от София. Всички тези превозни средства очакваме да се приберат отново към столицата тези дни. Повече екипи са осигурени, допълнителни полицейски сили ще следят за шофиране в аварийните ленти, тъй като станахме свидетели на много подобни нарушения", заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

"През предходните дни имаше доста инциденти със загинали по пътищата и призовавам това, което винаги сме казвали - шофьорите да тръгват заредени с по-голяма доза търпение, отпочинали, спокойни, да не предприемат рискови маневри, за да не изнервят останалите участници в движението и да не предизвикват инциденти", допълни инж. Иван Досев от Агенция "Пътна инфраструктура".

Заради ремонта на АМ "Тракия" е предвиден обходен маршрут през Димитровград и магистрала "Марица".

В ремонтирания участък, при 160-и километър, където движението се извършва двупосочно в едното платно, ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София до 10 май.

Препоръчва се използването на слабо натоварения Подбалкански път.

Очаква се натоварване на трафика и в следобедните часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер и Аталанта искат Валентин Антов
Интер и Аталанта искат Валентин Антов
Бивш национален селекционер поема Хебър!
Бивш национален селекционер поема Хебър!