НОВИНИ

В лагера на Амиго Северозапад са щастливи след двете победи в Шампионската лига по футзал

Амиго Северозапад
bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 24.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Амиго Северозапад Делян Койчев не скри щастието си след отличното представяне на отбора в зала "Арена София".

Българският отбор се наложи над АСА Тел Авив с 6:1 в мач от в група В на предварителния кръг в Шампионската лига по футзал.

"Много сме щастливи. Мачът беше горе-долу равностоен, особено първото полувреме. Имаше положения и за тях. Късметът ни проработи и се поздравихме с победата. Имаше малко нервност, което е нормално. Изведнъж се превърнахме във фаворити. Вкараха ни евтин изравнителен гол. Може да се каже, че Костов спечели мача, но нека кажем, че това е колективен спорт. Последният мач е като финал за нас. Йоребро има много повече опит от нас. Ние ще разчитаме на публиката и на силата на колектива. Нашата цел е да спрем силните бразилци в състава на Йоребро - №8 и №6. Призовавам всички спортни хора в София да дойдат и да ни подкрепят", сподели той след срещата в интервю за БНТ.

Капитанът на отбора Влади Бахъров е доволен от представянето на тима. През изминалия сезон отборът записа една победа, докато този сезон тимът има два успеха в два мача.

"Доста труден мач за нас. Бяхме доста прибрани, особено първото полувреме. Имаше напрежение, защото имахме шанс да постигнем нещо уникално. През първото полувреме бяхме малко сковани, но през второто всичко си дойде на мястото. Тогава показахме нашето лице и заслужено победихме. Публиката е фактор №1 и след това треньорският щаб. Нещата се получават с желанието на момчетата да изпълнят указанията. Физически сме доста добре подготвени. Всеки един състезател трябва да се настрои психически за това, което ни предстои. Надявам се повече хора да ни подкрепят в събота", заяви той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин ли поръча смъртта на Пригожин?
Путин ли поръча смъртта на Пригожин?
Путин наруши мълчанието си за смъртта на Пригожин: Изрази съболезнования на семейството му
Путин наруши мълчанието си за смъртта на Пригожин: Изрази съболезнования на семейството му