НОВИНИ

В лагера на Литва се прицелиха в победа над България

литва без тримата опитни футболисти мачовете българия унгария
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:35, 16.06.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Литва Едгарас Янкаускас говори пред журналистите преди официалната тренировка на тима за утрешната европейска квалификация с България.

Той наблегна на мача България – Черна гора и обясни, че българите са загубили незаслужено, тъй като са създали повече шансове за гол.

"България срещу Черна гора и Унгария регистрира неуспешни резултати, защото загубиха. Но имаха много шансове да вкарат. Особено в мача с Черна гора те заслужаваха повече от загуба. Контролираха топката, имаха повече възможности за гол в цялата среща", каза Янкускас.

Наставникът очаква младите играчи на България да постигнат добри резултати в бъдеще.

„Това е един млад и солиден отбор. Може би рискуват повече от нужното с толкова млади играчи. Но освен че са млади, те са и талантливи и може би в бъдеще ще правят много добри игри. Както всеки път, очаквам да спечелим мача. Искам да сътворим една незабравима вечер за нашата публика и да отворим една нова страница в историята на нашия отбор", допълни бившият централен нападател.

Неговият възпитаник Гвидас Гинейтис се оказа добър познат с двама български национали, призна самият той пред българските журналисти. Роденият през 2004 година Никола Илиев играе за примаверата (младежки отбор до 20 години) на Интер (Милано), а Димо Кръстев е с година по-голям и рита в същата формация, но на Фиорентина.

"Познавам и Никола Илиев, и Димо Кръстев. И с двамата съм се срещал. С Кръстев даже преди 3 седмици и говорихме за срещата между националните отбори. С Никола не съм говорил от миналата година. И двамата са много добри футболисти с много качества, иначе не биха били в клубовете, в които са", разказа Гинейтис.

Гинейтис е роден през 2004 година и ситуацията с него е сходна. Висок е 187 см, играе като халф, но вече е записал три мача за мъжкия тим на "биковете". Иначе се е срещал в младежкото първенство с двамата българи.

"Очаквам добър мач и пълен стадион. И разбира се, победа за нас", завърши талантът на Торино, който е смятан от местните за №1 и надежда за бъдещето. Но с Кръстев няма как да се срещне, защото бургазлията се контузи и отпадна от групата на българския селекционер Младен Кърстаич.

От литовската федерация са уверени, че за двубоя утре от 16:00 часа българско време стадион "Дариус и Гиренас" ще се напълни почти изцяло. Местните са доволни от обновеното съоръжение с капацитет 15 315 места, което предлага доста добри условия за футбол.

Двубоят между Литва и България е в събота (17 юни) от 16.00 часа и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntsport.bg. Студийната ни програма започва 30 минути по-рано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военните министри от Алианса одобриха създаването на нов съвет НАТО - Украйна
Военните министри от Алианса одобриха създаването на нов съвет НАТО - Украйна
Нивото на язовирите: Засилени проверки на стените и преливниците след пороите
Нивото на язовирите: Засилени проверки на стените и преливниците след пороите