В Нидерландия се радват на бебе панда от мъжки пол

от БНТ , Източник: БГНЕС
22:46, 28.10.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Още
нидерландия радват бебе панда мъжки пол

Гледачите в зоопарк "Овехандс" в Нидерландия най-накрая успяха да потвърдят пола на бебето панда, което се роди там преди 6 месеца. Фен Син е момче, потвърдиха днес от зоопарка.

Фен Син и майка му У Уън досега са прекарвали времето си основно в детското ограждение, но малкият проявявал все повече любопитство и тръгнал да изследва и околностите. Наскоро гледачите успяха да го разделят за кратко от майка му, за да му направят основен здравен преглед и да потвърдят пола му.

Архив

"Бебето е енергично, силно и подвижно", каза мениджърът Хосе Кок по повод общото здравословно състояние на Фан Син. От зоопарка очакват Фан Син да бъде готов за среща с посетители около средата на ноември.

На 1 май гигантската панда У Уън, дадена от Китай на заем на зоопарка, роди за първи път. Малкото мече ще замине за Китай след четири години, за да се присъедини към развъдната програма.

Гигантски панди се срещат само в дивата природа в Китай, където местообитанието им се свива. От 2016 г. обаче те не се смятат за застрашени от изчезване, но остават "уязвими".

Архив/БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Захлаждане и валежи днес
Захлаждане и валежи днес
Втора вълна: Франция и Германия отново влизат в карантина
Втора вълна: Франция и Германия отново влизат в карантина