НОВИНИ

В община Стара Загора въвеждат допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19

община стара загора въвеждат допълнителни мерки разпространението covid
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 16.10.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в община Стара Загора, се въвеждат нови противоепидемични мерки.

В помещенията на Центъра за услуги и информация, офисите на местни данъци и такси и кметствата на населените места, ще се извършва цялостна дезинфекция сутрин, преди започване процеса на работа с граждани и в 13:30 часа, с 10-минутно прекъсване на работния процес. Обслужването ще се осъществява по един на гише, като редът ще се спазва отвън на необходимата дистанция. До второ нареждане се преустановява достъпът на граждани в приемните дни – вторник и четвъртък, по кабинетите. Служителите ще обслужват посетителите в атриума на Община Стара Загора след осъществена телефонна връзка.

В превозните средства обслужващи градски и междуселищен транспорт ще се извършва дезинфекция на ръкохватки и подови настилки на всяка крайна спирка. Гражданите, ползващи закритите площи на територията на „Автогара Стара Загора“, задължително трябва да носят лични предпазни средства. В чакалнята ще се дезинфекцират повърхности, подови настилки, дръжки на врати и седалки, минимум четири пъти през работното време, както и ще се извършва редовно проветряване на помещенията.

Засилват контрола на мерките срещу COVID-19 заради липсата на дисциплина

На територията на всички общински спортни зали на закрито, културни институти (театри, опера, музеи, библиотеки) и пенсионерски клубове ще се извършва дезинфекция на дръжки на врати, ключове за осветление, санитарни възли, спортни уреди, салони и общи площи, след всяка тренировка или представление, но не по-малко от два пъти дневно. Помещенията ще се проветряват преди и след провеждане на занимания, където е възможно.

Посетителите на закритата част на „Централен общински пазар“ трябва да носят лични предпазни средства, като се спазва необходимата дистанция между хората и да се проветрява на всеки два часа. На климатичните системи на всички общински спортни зали на закрито и на всички културни институти ще бъде извършвана ежемесечна профилактика.

Препис от заповедта е връчен на директора на РЗИ-Стара Загора и на областния управител за сведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Шри Ланка: Нарушаваш мерките срещу COVID - отиваш в затвор
В Шри Ланка: Нарушаваш мерките срещу COVID - отиваш в затвор
Повдигат нови обвинения на Саркози по случая с финансирането от Кадафи
Повдигат нови обвинения на Саркози по случая с финансирането от Кадафи