НОВИНИ

В Пловдив няма сериозни нарушения на противоепидемичните мерки

bnt avatar logo
от БНТ
20:03, 14.05.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Регионални

Контролните органи в Пловдив с план за следване на противоепидемичните мерки и в новата обстановка. Разхлабването на мерките ще се извършва с повишено внимание и контрол.

Паркове и заведения постепенно ще бъдат отваряни за посещение, но хората ще бъдат предупреждавани, ако не спазват социална дистанция.

Цар Симеоновата градина и заведенията по Главната улица днес бяха пълни с посетители. Според пловдивчани, замяната на извънредното положение с извънредна обстановка не означава край на опасността от COVID-19.

От Община Пловдив казаха, че градът се е справил добре по време на извънредното положение, заради предприетите мерки. Част от тях остават в сила, а за други вече има промени.

Здравко Димитров - кмет на Пловдив: Парковете поетапно се отварят, досега бяха девет, вече ще бъдат отворени всички, за съжаление няма да могат да се използват детските площадки, понеже няма да могат да се дезинфекцират след всяко дете.

Много от посетителите в парка пренебрегнаха забраната да не се сяда на пейките и не спазваха задължителното разстояние.

Служители на Общинска охрана предупреждаваха гражданите.

Здравко Димитров - кмет на Пловдив: Ами неизбежно е, но те са за това, не да ги санкционират, а да ги предупреждават - не е необходимо сега за най-малкото да бъдат санкционирани хората.

Много пловдивчани и днес препълниха заведенията.

Въпреки проверките, не са установени сериозни нарушения, обявиха от Областния кризисен щаб.

Дани Каназирева - областен управител на Пловдив: За последните три дни над 100 обекта са проверени, както заведения за обществено хранене, така и хранителни магазини. МВР продължават проверките и за спазването на карантината...

Общественият транспорт в Пловдив отново се движи по нормален график, след като по време на извънредното положение работеше на облекчен режим.

Автор: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АФИС: 59% от българите са с по-ниски доходи заради извънредното положение
АФИС: 59% от българите са с по-ниски доходи заради извънредното положение
Екоминистърът ограничи ползването на вода от три язовира
Екоминистърът ограничи ползването на вода от три язовира