Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

В Силистра излизат на протест заради трафика на тирове в града

от БНТ
06:38, 27.10.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Жители на Силистра излизат на протест срещу трафика на тирове в града. Те ще блокират за един час подстъпа към граничния пункт с Румъния.

Хората недоволстват, че от години трафикът от тирове преминава през три централни булеварда, за да стигне до граничния пункт с Румъния. Това създава хаос както за шофьорите на автомобили, така и за пешеходците, причинява задръствания, замърсявания и шум.

Оказва се, че самият контролнопропускателен пункт не е пригоден за преминаване на тирове. Неговото предназначение е само за туристически поток. Водачите на камиони също недоволстват от създалата се ситуация, защото са принудени да чакат с часове на буферни паркинги, докато стигнат до граничния пункт.

Частично решение на проблема е възстановяването на фериботната линия Силистра – Кълъраш. Тя не работи от години, въпреки изградената инфраструктура. Засега румънски бизнесмен е проявил интерес да възстанови линията в средата на декември.

По първоначални изчисления цената за преминаване с ферибота ще е около 60 евро за тежкотоварните камиони. А надеждата на силистренци е след като бъде възстановена фериботната линия, трафикът на тирове в града да бъде забранен.

Автор: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Онлайн продажбите са спасили автотърговци от масови фалити
Онлайн продажбите са спасили автотърговци от масови фалити
Вода на Луната: Откриха водни молекули край голям лунен кратер
Вода на Луната: Откриха водни молекули край голям лунен кратер