НОВИНИ

В Уилямс са взели решение кой е да е вторият пилот на тима през 2023 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:12, 24.10.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Шефът на отбора на Уилямс във Формула 1 Йост Капито обяви, че американецът Логан Сaрджънт ще бъде втори пилот на тима през сезон 2023, ако получи "супер лиценз" от ФИА.

За да се случи това обаче, Сарджънт ще трябва да събере необходимия брой точки, за "супер лиценз" по време на последния кръг на сезона във Формула 2, който ще се проведе в Абу Даби на 19 и 20 ноември.

По думи на Капито американецът разполага с всички качества да се състезава във Формула 1.

"Смятаме, че той е готов да се състезава във Формула 1 и да бъде нашия втори пилот догодина при условие, че събере необходимия брой точки за "супер лиценз" след Абу Даби. Той е бил само един сезон във Формула 2, но аз съм привърженик на идеята, че младите пилоти трябва рано да получат шанс във Формула 1, за да се види дали имат необходимите умения да карат там. Смятам, че Сарджънт е точно такъв пилот. През първата си година във Формула 2 той записа победи, а и през цялата си кариера досега е показвал силни представяния в квалификациите. Смятам, че е готов да кара във Формула 1", заяви Капито.

През изминалия уикенд за Гран при на САЩ във Формула 1 Логан Сарджънт дебютира за Уилямс, взимайки участие в първата свободна тренировка, в която той се нареди 19-ти.

Ако получи второто място в екипа от Гроув за догодина, то Сарджънт ще бъде съотборник с Алекс Албън, заменяйки Никола Латифи, за когото по-рано през годината стана ясно, че ще напусне Формула 1 след този сезон.

През тази година Логан Сарджънт се състезава във Формула 2 с тима на Карлин, като до момента през кампанията има записани две победи и преди последния кръг за сезона заема трето място във временното класиране.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха 23-годишен с голямо количество наркотици
Заловиха 23-годишен с голямо количество наркотици
Пиян и дрогиран шофьор беше задържан след гонка с полицията край Пловдив
Пиян и дрогиран шофьор беше задържан след гонка с полицията край Пловдив