Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

В УНСС дадоха тържествен старт на новата учебна година

от БНТ
13:03, 18.09.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
мон завършилите унсс реализират пазара труда
Слушай новината

Университетът за национално и световно стопанство дава една изключително висока реализация на своите студенти - 98% от тях започват работа. Това заяви министърът на образованието и науката Галин Цоков на тържественото откриване на новата академична 2023/2024 учебна година в зала "Максима" на УНСС.

"Студентите, завършили професионалното направление "Икономика" през последните пет години, започват с най-висока заплата в сравнение с другите университети - над 2100 лева. А за някои специалности заплатата достига до 4500 лева", каза още Цоков.

Ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Димитър Димитров отбеляза, че са създадени съвместни бизнес академии с водещи компании от бизнеса, като се предлагат възможности за стажове и за кариерно развитие на студентите от УНСС.

"Вече откриваме и нашия фотоволтаичен парк, който е един от най-големите в сферата на образованието, изобщо. Скоро ще завърши и ремонтът на нашата университетска библиотека", каза ректорът.

Проф. Димитров говори и за възможностите за дигиталиция, предлагани на студентите, сред които е електронната студентска книжка. Ректорът благодари и на преподавателите, и на служителите в УНСС, като съобщи, че заплатите им ще бъдат увеличени.

След тържественото откриване на новата учебна година ректорът на УНСС и министърът на образованието поднесоха венци на паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Заловиха бракониер, убил три сръндака
Заловиха бракониер, убил три сръндака
Киев планира да съди 3 държави, удължили забраната за внос на украинско зърно
Киев планира да съди 3 държави, удължили забраната за внос на украинско зърно