НОВИНИ

Ваксинират в три столични мола през уикенда

ваксинират три столични мола уикенда
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
22:34, 18.06.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Още
Слушай новината

На 19 и 20 юни Столичната община заедно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града.

Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят от 13.00 до 18.00 часа в двата дни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК ваксина.

С тях "зелените коридори", разкрити от общината с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо осем.

Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3 200 души.

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в жк "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9.00 до 16.00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от Столичната РЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София и ще работи от 9.00 – 18.00 часа. Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливни валежи и гръмотевици и днес
Проливни валежи и гръмотевици и днес
115-ото най-старо дерби между Англия и Шотландия остана без победител
115-ото най-старо дерби между Англия и Шотландия остана без победител