НОВИНИ

Ваксините за Олимпийските игри в Токио и Пекин ще бъдат закупени от Китай

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:05, 11.03.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Други спортове
ваксините олимпийските игри токио пекин бъдат закупени китай

Новината бе лично оповестена от президентът на Международния Олимпийски Комитет (МОК) Томас Бах, като той допълни, че лично от Китайския комитет са изразили готовност да бъдат изработени допълнителни дози за състезателите.

Освен това МОК ще заплати и две допълнителни дози, които ще бъдат в наличност за хората в Япония и Китай в знак на солидарност в борбата срещy COVID-19.

В своето изявление Бах допълни, че множество спортисти вече са се ваксинирали, а други тепърва предстои да го сторят, а също така категорично отхвърли рисковете за провеждане на Игрите в Токио през това лято.

"Проведоха се 270 световни първенства с над 30 000 спортисти, следвайки строги протоколи за безопасност от 20 септември миналата година насам. Нито едно от тези събития не се превърна в разпространител на вируса. Това е ясно и очевидно доказателство“, сподели президентът, който вчера бе преизбран за втори мандат на поста.

Накрая той завърши с това, че МОК остава напълно отдаден към провеждането на една „безопасна и успешна“ Олимпиада, определяйки информациите за евентуалната и отмяна като „спекулации“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чатбот в сайта на БНТ отговаря на въпроси за COVID-19 денонощно
Чатбот в сайта на БНТ отговаря на въпроси за COVID-19 денонощно
Топлофикация София: Най-ниско потребление на парно през февруари
Топлофикация София: Най-ниско потребление на парно през февруари