НОВИНИ

Валдас Дамбраускас се завръща, отново ще води Лудогорец

Валдас Дамбраускас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 29.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас ще се завърне на резервната скамейка за предстоящия двубой с Цървена звезда от втория кръг от груповата фаза на Лига Европа.

Наставникът пропусна последните 4 мача на тима си заради положителна проба за коронавирус. В тях Станислав Генчев бе негов заместник.

За този период “орлите” завършиха наравно с Мидтиланд (1:1) в първия мач от евротурнира и допуснаха първо поражение в родния елит за сезона. Миналогодишният шампион отстъпи на Славия с 0:1 в София.

44-годишният треньор заяви, че иска да види отбора си в различна светлина, в сравнение с изявите от последните 2 седмици.

“Искам да видя различен Лудогорец от мачовете, които изиграхме през последните 2 седмици. Комбинация от много неща е причината Лудогорец да не се представя добре в мачовете през последните две седмици. Разбираемо е да не може да се задържи висока форма през целия сезон. Нормално е да има спадове и силни мачове”, смята той.

Наставникът аргументира причините за моментната форма на своя тим.

“Съвкупност от всичко, което може да повлияе. След доброто представяне в квалификациите на Шампионска лига може би имаше момент на отпускане и на надменно поведение. Треньорската липса в даден момент също се е усетила. Ние трябва да направим така, че тези периоди да са кратки”, допълни специалистът.

Литовецът разкри прогнозата си за утрешния мач.

“Това, което смятам, че утре ще се случи, е да има реакция от всички наши футболисти. Ще видите отбор, който ще се бие и ще даде най-доброто от себе си”, категорично заяви Валдас Дамбраускас.

Срещата между Лудогорец и Цървена звезда е в четвъртък, 30 септември, от 22:00 часа в Разград.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водач на ТИР е задържан за незаконно превозване на 55 мигранти на АМ "Тракия"
Водач на ТИР е задържан за незаконно превозване на 55 мигранти на АМ "Тракия"
Стойчо Младенов: Играем вкъщи, ще трябва да защитим авторитета на ЦСКА
Стойчо Младенов: Играем вкъщи, ще трябва да защитим авторитета на ЦСКА