НОВИНИ

Валенсия и Реал не излъчиха победител в шоу на "Местая", белязано от кошмарна контузия и дискусионен завършек

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:15, 03.03.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
валенсия реал излъчиха победител шоу местая белязано кошмарна контузия дискусионен завършек
Слушай новината

Валенсия и Реал Мадрид не се победиха в зрелищен двубой на "Местая" от 27-ия кръг на испанската Ла Лига, завършил при резултат 2:2.

За съжаление, сблъсъкът между двата тима ще бъде запомнен най-вече с кошмарната контузия на бранителя на "прилепите" Муктар Диакаби, както и с дискусионното съдийско решение на Хесус Хил Мансано да свири края на срещата в момент на атака за "лос бланкос", която всъщност завърши с гол на Джуд Белингам, който можеше да се окаже победен.

Преди да се стигне до тези моменти обаче домакините бяха повели с аванс от два гола в средата на първото полувреме чрез Уго Дуро и Роман Яремчук, които се възползваха от груби грешки в отбраната на своя съперник.

Секунди преди почивката пък неточност допусна и стражът на Валенсия Гиорги Мамардашвили, който се размина куриозно с топката при едно центриране на Родриго и това позволи на Винисиус да реализира на празна врата, намалявайки пасива на "Кралския клуб".

В 76-ата минута отново бразилецът беше в прегръдките на своите съотборници, засичайки с глава подаване на Браим Диас, за да реализира отблизо за 2:2.

Скоро след изравнителното попадение, за съжаление, зрителите по трибуните и футболистите на терена станаха свидетели на кошмарен инцидент, при който Орелиан Чуамени се приземи тежко върху крака на Муктар Диакаби, а техният сблъсък дори предизвика сълзи в очите на част от останалите състезатели, които видяха как гвинейският бранител бива изнесен на носилка.

Очаквано контузията на Диакаби предизвика смут в редиците и на двата тима, но въпреки това при подновяването на играта интересни моменти отново не липсваха, като в 91-ата минута Валенсия получи дузпа за нарушение срещу Уго Дуро, която впоследствие обаче бе отменена след намеса на ВАР, която подсказа на главния арбитър, че нарушение няма.

Така се стигна до заключителните секунди на продължението на мача, в които реферът Хесус Хил Мансано сложи точка на срещата, но моменти след неговия сигнал Джуд Белингам вкара топката във вратата на "прилепите". Действията на Мансано предизвикаха гнева на футболистите на Реал, като за действията си Белингам получи и директен червен картон.

В крайна сметка срещата на "Местая" завърши при равенство 2:2, след което мадридчани остават лидер в класирането на Ла Лига с актив от 66 точки, докато Валенсия заема 9-ата позиция с 37 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фемке Бол триумфира на 400 метра със световен рекорд, Грант Холоуей над всички на 60 метра с препятствия на световното по лека атлетика в зала
Фемке Бол триумфира на 400 метра със световен рекорд, Грант Холоуей над всички на 60 метра с препятствия на световното по лека атлетика в зала
Българските боксьори научиха жребия си за олимпийската квалификация в Италия
Българските боксьори научиха жребия си за олимпийската квалификация в Италия