НОВИНИ

Валентин Илиев официално напусна поста старши треньор на дублиращия отбор на ЦСКА

Валентин Илиев официално напусна поста старши треньор на дублиращия отбор на ЦСКА 1948 и ще поеме по друг път в кариерата си, обявиха от клуба
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
11:39, 14.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Валентин Илиев официално напусна поста старши треньор на дублиращия отбор на ЦСКА 1948 и ще поеме по друг път в кариерата си, обявиха от клуба.

Доскорошният наставник на втория състав на „армейците“ реши да се раздели с клуба след проведени разговори с ръководството.

42-годишният специалист изведе ЦСКА II до първото място във Втора лига след края на есенния полусезон, като под негово ръководство „червените“ записаха десет победи, пет равенства и само две поражения и са лидери в шампионата с актив от 35 точки – с пет пред втория в класирането Крумовград.

Това беше втори период на Илиев в клуба, след като през 2016 г. той изигра голяма роля при полагането на основите по възраждането на "червената" идея, като застана начело на ЦСКА и изведе тима до последователни титли от четвъртия и третия ешелон, за да влезе клуба в професионалния футбол.

Като футболист защитникът е шампион на България с ЦСКА от 2005 г. и носител на Купата на страната от 2006 г.

"Всички в клуба му пожелаваме здраве и успех в новите предизвикателства! Благодарим ти за професионализма и себеотдадеността, Вальо! За пореден път доказа, че си истински Армеец! Късмет!", написаха на сайта на ЦСКА 1948.

Както е известно по-рано през седмицата напусна и наставника на първия отбор Любослав Пенев, а на негово място застана Тодор Янчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфлацията намалява, но хранителните стоки са поскъпнали през ноември
Инфлацията намалява, но хранителните стоки са поскъпнали през ноември
Протест на "Боец" срещу проектокабинета на ГЕРБ
Протест на "Боец" срещу проектокабинета на ГЕРБ