НОВИНИ

Валежи през уикенда, затопляне в началото на седмицата

валежи уикенда затопляне началото седмицата
bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 09.07.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна. На много места в Западна и Централна България ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури.

В източните райони от страната валежите ще са по-слаби, на по-малко места и главно в следобедните часове. Вятърът ще бъде до умерен, в Източна България временно до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са от 18 - 20° в западните до 30° в източните райони, в София около около 18°.

По Черноморието ще има разкъсана, след обяд предимно значителна облачност. На места, главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, в отделни район е възможно и да прегърми. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури: 25 - 27°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще има значителна облачност и валежи, на места с гръмотевици. По най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Валежи и гръмотевици ще има и в неделя, но на по-малко места и с по-малка интензивност. Усилване на вятъра се очаква в западната част на Дунавската равнина и в източните райони. През първата половина от новата седмица ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево. Вероятността за валежи намалява, а температурите ще останат без съществена промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени проверки срещу употребата на наркотици и алкохол по Черноморието
Засилени проверки срещу употребата на наркотици и алкохол по Черноморието
Осъдиха московски градски съветник на 7 години затвор заради критика на руската инвазия в Украйна
Осъдиха московски градски съветник на 7 години затвор заради критика на руската инвазия в Украйна