НОВИНИ

Валежите постепенно ще намаляват през новата седмица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 04.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава валежната обстановка в страната - само за последните 36 часа в Монтана са отчетени 37 л/кв.м., в Лом - 35 л/кв.м, а във Враца - 33 л/кв.м.

И днес по-значителни ще са валежите в северозападните райони от страната. В областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и София е обявено предупреждение от първа степен - очакват се гръмотевични бури и локални валежи до 50 л/кв.м. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще останат без промяна, спрямо вчера - между 22° и 27°, в София - около 22°.

През нощта облачността ще се разкъса и намалее, а утре ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между 11° и 15°, по Черноморието - до 17-18°. Максималните - от 23° до 28°, в София - около 23°. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен източен вятър. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива отново в Западна България и главно там в следобедните часове ще превали и прегърми.

В планинските северозападни райони остава в сила предупреждение за интензивни валежи от дъжд. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините в Западна България облачността ще е значителна, главно в следобедните часове с валежи от дъжд, на места - придружени от гръмотевици. В планините на изток ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от с посока от юг-югоизток.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за изолирани валежи във вторник в югозападните райони и в петък в Западна България. Температурите ще се повишават и в четвъртък максималните ще са между 25° и 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрият българин във фентъзи футбола Борислав Цонев сподели своите стратегии
Най-добрият българин във фентъзи футбола Борислав Цонев сподели своите стратегии
Хусейн Ал Мусаллам: Българското плуване се развива много и има голям потенциал
Хусейн Ал Мусаллам: Българското плуване се развива много и има голям потенциал