НОВИНИ

Вълна от съпричастност към борбата с коронавируса сред европейските клубове

вълна съпричастност борбата коронавируса сред европейските клубове
bnt avatar logo
от БНТ
22:08, 09.04.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Спорт

Вълна от съпричастност в борбата с коронавируса завладя европейския футбол. Клубовете търсят различни начини да помогнат на уязвимите групи и да дадат пример на обществото.

Особено активни са германските отбори. Играчи на Волфсбург подреждаха щандове в супермаркет, за да помогнат на претоварените служители. От Аугсбург занесоха напитки на здравните работници на първа линия. Лукас Клостерман и Марсел Халстенберг от Лайпциг дариха кръв, а вратарят Шалке Маркус Шуберт сам приготви сладки и ги занесе на възрастни фенове на клуба.

Към най-уязвимата група са насочили усилия в испанския Малага. Играчите на отбора са натоварени да провеждат телефонни и видео разговори с възрастни хора, особено такива които живеят сами.

Звездите на английския футбол показаха солидарност и създадоха фонд, чрез който ще даряват средства за борбата с пандемията към Националната здравна служба. Английските национали Хари Кейн, Хари Магуайър и Джордън Хендерсън са само част от включилите се в кампанията.

Благотворителната инициатива идва в момент, когато футболът е остро критикуван в страната, тъй като много от играчите отказват да намалят заплатите си.

Отново във Великобритания, но в югозападната част на острова, Принсипалити Стейдиъм в Кардиф стана поредното спортно съоръжение, подготвяно да действа като полева болница, при необходимост. Стадионът може да поеме 2000 легла, които да бъдат обслужвани от 650 здравни работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трева и цветя поникнаха върху опустелите площади в Италия
Трева и цветя поникнаха върху опустелите площади в Италия
Домашно изкуство по време на карантина
Домашно изкуство по време на карантина