НОВИНИ

Ван Дайк, Гомес и Конате се присъединяват към лагера на Ливърпул в Австрия

ван дайк гомес конате присъединяват лагера ливърпул австрия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:46, 09.07.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Дълготрайно контузените защитници Върджил ван Дайк и Джо Гомес, както и новото попълнение Ибрахима Конате ще се включат за началото на предсезонната подготовка на Ливърпул в Австрия в понеделник.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Ван Дайк и Гомес не са играли респективно от октомври и ноември насам, след като получиха тежки травми на колената. Дуото ще се присъедини към състава от 34 играчи, в който няма да бъдат играчи, които са били или са все още въвлечени на Евро 2020 и Копа Америка, на базата в Тирол.

Конате ще се срещне с новите си съотборници за първи път след пристигането от РБ Лайпциг за 36 млн. паунда. Десният бек Трент Алекзандър-Арнолд, който се оттегли от Англия преди началото на Европейското първенство заради разкъсване на бедрен мускул, също е в състава, заедно с 11 играчи от школата на мърсисайдци.

"Очакваме с нетърпение да отидем отново в Австрия за старта на нашата предсезонна подготовка. Всички условия за подготовка на тима там са просто на много високо ниво. Ще използваме този лагер, за да се върнем отново към основните принципи на играта. Когато изискваш много от играчите си, трябва и да дадеш много – и намираме всичко това в Австрия", сподели помощник треньорът на "червените" Пеп Лайндерс за сайта на Ливърпул.

Съставът на мърсисайдци за лагера в Австрия:

Вратари: Адриан, Куамин Келехър, Лорис Каруис, Марсело Питалуга, Харви Дейвис

Защитници: Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк, Жоел Матип, Джо Гомес, Трент Алекзандър-Арнолд, Костас Цимикас, Бен Дейвис, Рис Уилямс, Нат Филипс, Били Куметио, Оуен Бек, Конър Брадли

Полузащитници: Джеймс Милнър, Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Къртис Джоунс, Марко Груич, Бен Уудбърн, Джейк Кейн, Лейтън Кларксън, Кайде Гордън, Матеуш Мусяловски, Тайлър Мортън

Нападатели: Мохамед Салах, Садио Мане, Такуми Минамино, Дивок Ориги, Харви Елиът, Тайво Авониуи.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Байонтех" разработи специална ваксина срещу щама Делта
"Байонтех" разработи специална ваксина срещу щама Делта
Предизборен спор между Рашков и Караянчева
Предизборен спор между Рашков и Караянчева