НОВИНИ

Вандали увредиха коледната украса в Търговище

bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 23.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

В ход е монтажът на коледната украса в Търговище, съобщиха от местната администрация в града, като уточниха, че в празнична премяна вече са елхата на площад "Свобода", както и сградата на Общината. Поставени са и светещи транспаранти в различни точки на града. Днес се монтира и т.нар. "звездно небе" на ул. "Васил Левски".

"За съжаление, още преди да е приключил монтажът, започнаха вандалските прояви и посегателства върху празничните украшения и светлини. Различни граждани си позволяват да дърпат и увреждат украсата в присъствието на служители, които в момента я монтират. През вчерашния ден семейства с деца са смъквали и ритали орнаменти от елхата на площад "Свобода". Демонтирани и повредени са и светлини, поставени на едно дръвчетата в центъра", коментираха от Общината.

От администрацията на кмета д-р Дарин Димитров припомниха, че в централната градска част на Търговище има изградена система за видеонаблюдение.

"Всички записи от камерите са предадени на полицията, с цел установяване на извършителите. Апелираме всички, които станат свидетели на подобни прояви, да сигнализират своевременно на дежурния телефон в Общината 0601 68 691 или на тел. 112. Нека бъдем отговорни, за да се радваме на една красива градска среда за Коледа", добавиха от Общината в Търговище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трагедията на АМ "Струма" - кадри, заснети с дрон (ВИДЕО)
Трагедията на АМ "Струма" - кадри, заснети с дрон (ВИДЕО)
От ПСЖ са се свързали със Зинедин Зидан
От ПСЖ са се свързали със Зинедин Зидан