НОВИНИ

Вангелов срещу кошмара си от Игрите в Токио на старта на "Дан Колов - Никола Петров"

Георги Вангелов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 16.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Георги Вангелов ще срещне индиеца Рави Кумар още на старта на турнира "Дан Колов – Никола Петров" по свободна и класическа борба, който започва утре в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Именно индиецът спря българския национал в четвъртфиналите при 57-килограмовите на Олимпийските игри в Токио 2020. Сега обаче двамата ще се срещнат в по-горната категория до 61 кг на свободния стил. Индийците бяха у нас на подготовка и двамата направиха съвместни тренировки.

В категория до 79 кг Джемал Али, европейски вицешампион за юноши от 2018 г., започва с грузинеца Беруашвили, а Ахмет Батаев (92 кг) очаква победителя от двубоя между украинец и македонец.

В класическия стил Дейвид Димитров, носител на златния пояс "Никола Петров" от 2021 г. ще има на старта за съперник алжиреца Гайо.

При жените Сезен Белберова (55 кг) започва с индийката Пинки. София Георгиева (65 кг), трета на европейските Олимпийски игри през 2019 г., ще срещне унгарката Немет.

В същата категория състезаващата се за Азербайджан Елис Манолова ще спори също с унгарка – Фелхо. А Юлияна Янева, победителка от световната купа през 2020 г., но в категория до 65 кг, сега започва с унгарката Елекеш при 72-килограмовите.

На турнира сили ще мерят над 400 състезатели от 35 държави. Срещите започват утре от 10:30 часа в Двореца на културата и спорта в старопрестолния град.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И учениците в Пловдив се връщат присъствено в клас от понеделник
И учениците в Пловдив се връщат присъствено в клас от понеделник
Кога ще има система за спешна медицинска помощ по въздуха?
Кога ще има система за спешна медицинска помощ по въздуха?