НОВИНИ

Външният министър поздрави Словения за европейското ѝ председателство

вътрешният министър поздрави словения европейското председателство
bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 01.07.2021
Чете се за: 01:27 мин.
По света
Слушай новината

Министърът на външните работи Светлан Стоев поздрави Словения по случай началото на председателството ѝ на Съвета на Европейския съюз от 1 юли 2021 г.

„Заедно. Устойчиви. Европа.“ е мотото на словенското председателство и се надявам, че то ще ни покаже пътя напред, за бъдеще в една много по-добра Европа”, заяви министър Стоев по време на тържествен прием в резиденцията на словенското посолство.

Той подчерта, че България напълно подкрепя приоритетите на словенското председателство и увери, че Словения може да разчита на съдействие от страна на България.

„Надявам се словенското председателство и приоритетните области, на които залага да са в полза на всички страни членки”, изтъкна Светлан Стоев.

В тази връзка той подчерта, че присъединяването на страните от Западните Балкани към ЕС остава приоритет във външната политика на страната ни.

Отправено беше послание към словенското председателство за ориентиран към бъдещето устойчив подход, който да допринесе за възстановяване от настоящите предизвикателства, пред които са изправени страните членки на ЕС.

Министър Стоев благодари на досегашното португалско председателство за усилията и постигнатите положителни резултати през последните шест месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасността от градушки остава
Опасността от градушки остава
Нови ковид разпоредби за пътуване до и от гръцките острови
Нови ковид разпоредби за пътуване до и от гръцките острови