НОВИНИ

Васил Божков: Бойко Борисов уби Левски. По същия начин ще убие и България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:55, 07.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Български футбол
васил божков бойко борисов уби левски същия начин убие българия

Доскорошният собственик на Левски Васил Божков даде яснота около казуса с прекратяването на издръжката на "сините" от бизнесмена.

Във видеообръщение на Фейсбук страницата си, Божков заяви, че премиерът на България Бойко Борисов е главният виновник за сегашното тежко положение на 26-кратните шампиони на страната по футбол.

"Между другото, Левски стана един стабилен и добър клуб по времето, когато го издържах. Имахме програма за развитие, направихме игрища, развихме детската школа, купихме хубави футболисти, скъпи, добри. Левски имаше едно прекрасно бъдеще", започна бизнесменът.

"Левски съм го оставил без финансиране? Левски Бойко Борисов го уби. Това го казах предварително. Говорих с феновете: "говорете с премиера, той е фен на Левски, да не подкрепя един антиконституционен закон". Те понеже са велики, аз много ги уважавам феновете на Левски, отидоха и казаха - ние в корпоративни интереси няма да се бъркаме. Е как няма да се бъркаш, като тая корпорация ти издържа любимия отбор и той е част от тая корпорация. Убиха корпорацията, убиха и клуба. И между другото, ако така продължаваме и кажем - няма да се бъркаме, утре ще убият и България по същия начин", заяви Божков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна осъмна без блокада
Варна осъмна без блокада
Десетки участници от премахнатия палатков лагер в Пловдив са със съставени актове
Десетки участници от премахнатия палатков лагер в Пловдив са със съставени актове