НОВИНИ

Васил Христов: За мен е привилегия да съм треньор на Балкан

Ще участваме в евротурнирите, но тепърва се изяснява къде точно и от кой етап, поясни младият специалист

Васил Христов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 18.06.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Васил Христов заяви, че е привилегия да бъде начело на Балкан. Само преди ден стана ясно, че треньорът ще продължи да води ботевградчани и през следващия сезон, като в щаба му остава Иван Коцев. Христов говори пред колегите от БТА, където отбеляза, че ще се опита да изгради един бърз и агресивен отбор за новата кампания.

„Благодаря за доверието към мен от страна на ръководството. За мен е привилегия да съм старши треньор на Балкан. Селекцията е отворен и динамичен процес. Разбира се, че имаме набелязани играчи, но докато няма нищо официално, не смятам, че е редно да коментирам“, започна той.

За мен най-важно е отношението на всеки един човек към работата, която върши. А чисто баскетболно, ще се стремим да изградим един бърз и агресивен Балкан, който да се бори за победа във всеки един двубой. Ще участваме в евротурнирите, но тепърва се изяснява къде точно и от кой етап“, поясни младият специалист.

Както е известно, наставникът на ботевградчани е селекционер и на националния отбор за младежи до 20-годишна възраст в Питещ, Дивизия Б.

„Започнахме преди седмица в Самоков. Планирали сме 6 контролни срещи - по две във всеки град, където ще протекат лагерите ни - Самоков, Ботевград и Русе. Подготвяме се за това да изиграем седем здрави мача на Европейското първенство. Лесни съперници няма, защото всеки има своята цел и ще се стреми да успее. Нямаме право да подценяваме никого, както и да се страхуваме от когото и да било“, обясни старши треньорът на младежкия тим на страната.

Ние сме си поставили за цел да се класираме в дивизия А. За да успеем, трябва да извървим дълъг път и да се справим с всички онези по-малки предизвикателства, които срещаме всеки ден в тренировките и мачовете“, завърши Христов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жегите взеха трета жертва в Гърция
Жегите взеха трета жертва в Гърция
БСП не отиде на разговори за правителство с ГЕРБ-СДС, официално са потвърдили само от ИТН
БСП не отиде на разговори за правителство с ГЕРБ-СДС, официално са потвърдили само от ИТН