НОВИНИ

Васил Терзиев отказа излъчванията по бюджета на общината да са на живо

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:30, 19.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
васил терзиев изпратил покани среща политическите лидери представените сос партии коалиции
Слушай новината

Като "безпрецедентен" общинските съветници от ГЕРБ-СДС определиха отказа на столичния кмет за живо излъчване на обсъжданията по бюджета на общината. Васил Терзиев пък определи поведението на ГЕРБ-СДС като политическо позициониране и увери, че публичност ще има при обсъжданията в края на месеца.

"При всичките декларации за публичност и прозрачност кмета на София забрани излъчването на обсъжданията на бюджета. Той си тръгна на 15-ата минута от обсъждането, след като колегата Татяна Георгиева и господин Боршош му зададоха въпроси по бюджета. Въпросът първия, по който не можа да отговори кмета на София е: ще има ли поне една нова детска градина в бюджета за догодина извън тези, които бяхме планирали. Днес на обсъждането на работната среща на бюджета нямаше и заместник-кмет по финанси", заяви Георги Георгиев - общински съветник от ГЕРБ-СДС в Столична община.

"Без идея, че е съвършен бюджетът, без идеи, че е съвършен процесът и това го казахме в самото начало: "колеги, искаме заедно с вас да го направим по-добър, кажете от какво имате нужда, кажете какви са ви забележките." Когато ние в самото начало казахме: "моля ви, не записвайте, моля ви, не го пускайте онлайн, има си време за това. На публичното обсъждане всичко ще бъде представено. Ако ние бягахме от това да споделяме информация, нямаше за първи път да публикуваме не два хвърчащи листа, а да публикуваме всичките прилежащи таблици", коментира Васил Терзиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболният Левски привлече юноша на ЦСКА
Баскетболният Левски привлече юноша на ЦСКА
Напусна ни композиторът Георги Костов
Напусна ни композиторът Георги Костов