НОВИНИ

Васил Терзиев с първи назначения в екипа си - вижте кои са новите зам.-кметове на София

формации свои представители столичен общински съвет вижте имената новите съветници
bnt avatar logo
от БНТ
09:58, 30.11.2023
Чете се за: 04:35 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на София Васил Терзиев назначи нови заместник-кметове на Столичната община.

  • Заместник-кмет в направление "Социална дейност и интеграция на хора с увреждания" е Надежда Бачева.

Надежда Бачева е завършила СУ "Св. Климент Охридски" с профил "Социална психология". Работила е като зам.-кмет с ресор "Образование култура, електронно управление и спорт" в район "Слатина", била е съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор.

  • Заместник-кмет в направление "Зелена система, екология и земеползване" е Надежда Бобчева.

Надежда Бобчева е магистър по икономика, специалност "Финанси" от УНСС София и магистър по "Градско управление" от Институт по жилищна политика и градско развитие - Ротердам, Нидерландия. Надежда Бобчева е работила като заместник-кмет в район "Оборище", участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител специалност "Обучение и развитие" по проект "Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта". Надежда Бобчева е работила и като директор в Дирекция "Икономика и международни програми" към община Силистра.

  • Заместник-кмет в направление "Европейски политики, международна дейност и туризъм" е Никола Барбутов.

Никола Барбутов има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas. Той е работил в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави.

  • Заместник-кмет в направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" е Яна Генова.

Яна Генова е магистър по "История и теория на културата" от СУ "Св. Климент Охридски", има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация "Следваща страница" и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация "Гутенберг 3.0". Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

До началото на декември ще стъпят в длъжност още няколко заместник-кмета на ключови управленски ресори. Номинации за заместник-кметове са:

  • Никола Лютов - Правен и административен контрол - Той е юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране, посочват от Столична община.
  • Иван Матов - Обществено строителство - Инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор, посочват от пресцентъра на общината.
  • Гергана Москова - Финанси и здравеопазване - Тя има над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес, посочват от общината.
  • Иван Гойчев - Дигитализация, иновации и икономическо развитие - Иван Гойчев е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи, посочват от Столична община.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви опасности крият планините през зимата?
Какви опасности крият планините през зимата?
Александър Везенков: Искам да бъда солиден и да помагам на отбора, не искам да бъда ахилесовата пета
Александър Везенков: Искам да бъда солиден и да помагам на отбора, не искам да бъда ахилесовата пета