НОВИНИ

Василев за Раева: Удоволствие е да виждам последните стенания на обгрижваните от мафията

василев раева удоволствие виждам последните стенания обгрижваните мафията
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 13.01.2022 (обновена)
Чете се за: 05:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев отговори на нападките на президента на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева.

На извънреден брифинг днес Василев заяви, че Раева е облагодетелствена от мафията и я определи като психически нестабилна.

"Никога не съм нападал г-жа Раева, нито нейния съпруг, нито нейния спорт. Няма да позволя председателят на една федерация да извива ръцете на министъра и да му обяснява как имало 1,5 милиона лева отделени при Пламен в Национална спортна база. Те си говорят на малки имена, явно Пламен Манолов за г-жа Раева е Пламен, за мен това е директорът на НСБ. Тя го питала дали случайно не е похарчил тези пари и дали случайно не са останали, за да се построи тази зала. Такива неща между Илиана Раева и Пламен Манолов не ме интересуват, има си официален ред. Тук някои хора, облагодетелствани от мафията, си говорят на малки имена. Само че за мен те са г-н Манолов и г-жа Раева и аз с тях си говоря по официален ред. И този разговор го имам, знаете, че аз обичам да протоколирам всичките си разговори. Една политическа дама го разбра и още се чуди какво е станало с нея. Всичко е черно на бяло. Ако някой има други неверни твърдения, ще ги развенчаем набързо", заяви министър Василев.

"Изказването на г-жа Раева не отговаря на истината. Независимо дали ти харесва или не, трябва да подхождаш с уважение към институцията. Самото присъствие с шапка в залата показва едно отношение. Когато един човек е дошъл недобронамерен, както и да подходиш към него, той търси конфронтация с теб. Аз имам твърде много работа, за да влизам в междуличностни нападки с г-жа Раева. Моите наблюдения показват, че БФХГ се е ползвала с изключителен комфорт финансов в сравнение с другите федерации, което действително е във връзка с резултатите. Тя отговори, че това мое твърдение я обижда и че аз не разбирам от художествена гимнастика. Аз не мога да отговарям за психическото състояние на г-жа Раева, съжалявам, че тя изпада в състояния на несигурност, може би трябва да потърси квалифицирана помощ, но аз съм министър и говоря само с факти", коментир спортният министър.

Василев определи острата публикация на президента на БФХГ в социалните мрежи като преднамерена, нечестна и лъжлива.

"Г-жа Раева дойде преднамерено с идеята да обиди проф. Дашева и да действа агресивно, но понеже ние не желаем да влизаме в нейния начин на комуникация и тя срещна интелектуална и емоционална съпротива. Нейният пост е преднамерен, нечестен и лъжлив. Аз обичам да изобличавам лъжата. Никога не съм държал невъзпитано и никога не съм нападал семейството ѝ, то не ме интересува, нито самата тя. Мен ме интересува федерацията по художествена гимнастика. Ако тя е свикнала да говори по телефона с министър Кралев, с предишния премиер г-н Борисов, аз с федерациите комуникирам само по официален ред. Става въпрос за принципи, затова не съм приел нито един представител на федерация до днес, за да няма спекулации", каза още спортният министър.

Той обяви, че предстои сериозна проверка в структурите на Министерството, редица спортни дружества и някои федерации.

"Отношението към е ясно - аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Достатъчно смел и целеустремен съм, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт. Започвам жестока проверка в структурите на Министерството, свързаните дружества, тотализатора, тази проверка съм я координирал с министър Рашков, с министър Асен Василев, с премиера Кирил Петков, Агенция Държавна финансова инспекция, Сметна палата. Вероятно някой може да е чул, че БФХГ ще е една от проверяваните федерации за дълъг период от време насам и да си мисли, че може да ме вкара в изкуствен скандал. Уважавам изключително много спорта, но просташко и невъзпитано отношение и държание към министъра на спорта, към проф. Дашева и към екипа на Министерството няма да толерирам", добави Василев.

"Когато виждам последните стенания на обгрижваните от статуквото, на мен това ми доставя огромно удоволствие. Няма кой да ме уплаши, по никакъв начин. По никакъв начин не могат да ме отклонят от целта. Получавам намеци, обаждания, "тук ще видиш" - нищо няма да видя, те ще видят", завърши спортният министър.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР иска да провери твърденията на енергийното министерство за цената на природния газ
КЕВР иска да провери твърденията на енергийното министерство за цената на природния газ
Федерацията по волейбол обявява новите национални селекционери на 19 януари
Федерацията по волейбол обявява новите национални селекционери на 19 януари