НОВИНИ

Вътрешният министър Рашков и турският му колега ще си сътрудничат в борбата с незаконната миграция

вътрешният министър рашков турският колега сътрудничат борбата незаконната миграция
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 07.06.2022
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

По покана на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на посещение в страната ни бе турският му колега Сюлейман Сойлу, съобщават от МВР.

В рамките на срещата са обсъдени актуални въпроси на двустранните отношения в областта на вътрешните работи и сигурността.

Двете страни изразиха висока оценка за конструктивния политически диалог и партньорство между България и Турция. Поставиха акцент върху ключовото значение на сътрудничеството и обмена на опит при справяне с общите предизвикателства, сред които са нелегалната миграция и противодействието на трансграничната организирана престъпност.

В този контекст беше обсъдено сътрудничеството в областта на охраната на границата, като бе отчетена необходимостта от гъвкави решения и важността на преките контакти. Изтъкнато бе ключовото значение на доверието и професионализма в двустранните отношения.

Министрите изразиха готовност за продължаване на редовния диалог на всички равнища, както и за неговото разширяване и задълбочаване, включително в нови области от взаимен интерес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Панев: Темпът на покачването на цените ще се забави
Владислав Панев: Темпът на покачването на цените ще се забави
Задържаха известен наркотрафикант при спецоперация в столичния кв. "Младост"
Задържаха известен наркотрафикант при спецоперация в столичния кв. "Младост"