НОВИНИ

Във Варна отварят детските градини на 26 май

варна отварят детските градини
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 19.05.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Общинските детски градини и ясли във Варна ще отворят врати на 26-ти май, съобщиха от общинските дирекции „Образование и младежки дейности“ и „Здравеопазване“.

Медицинско изследване за децата, отсъствали продължително време, няма да е необходимо.

Родителите обаче трябва да декларират, че децата им не са били в контакт със заразно болни, нямат признаци на заболяване и висока температура през последните 14 дни.

В момента се прави проучване за броя деца, които ще постъпят веднага след отварянето на детските градини. Разработва се и часови график за поетапен прием. 75% от родителите са заявили готовност да пуснат отново децата си на ясла.

При влизане в сградата на всяко дете ще бъде мерена температурата. Тези с температура над 37,3 градуса ще бъдат връщани.

Ръководствата на детските градини разработват вътрешни правила за работа в условията на COVID-19. Родителите ще бъдат запознати с тези мерки и ще бъдат задължени да подпишат декларация, че носят солидарна отговорност за спазването им.

Същите мерки се предвиждат и за яслите. Персоналът в детските заведения е запознат с изискванията за безопасност, носене на лични предпазни средства и дезинфекция на помещенията и площадките за игри на открито.

Осигурени са достатъчно материали и препарати, необходими за поддържане на хигиенните условия. Уточнени са механизмите за хранене и дезинфекция.

Автор: Надежда Сутрева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не на 22-ри, на 26 отварят детските градини и ясли в София
Не на 22-ри, на 26 отварят детските градини и ясли в София
Радев и главният мюфтия: В криза център на вниманието – човещината
Радев и главният мюфтия: В криза център на вниманието – човещината