НОВИНИ

Важни двубои за ЦСКА и Левски в днешната програма от 19-ия кръг на първенството

важни двубои цска левски днешната програма кръг първенството
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 12.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес предстои да се изиграят две нови срещи от 19-ия кръг на футболното ни първенство.

От 14.15 ч. стадион "Българска армия" става арена на сблъсъка за второто място в таблицата, противопоставящ тимовете на ЦСКА и Черно море (Варна). Домакините са в серия от два поредни мача без победа, като миналия кръг завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Пирин (Благоевград) а по-рано през седмицата отстъпиха на Рома с 2:3 на "Васил Левски" в последния си мач от групите на Лигата на конференциите.

Съставът на Стойчо Младенов няма право на повече грешки, ако иска да запази шансове за титлата, защото изостава с 9 точки зад лидера Лудогорец, но "червените" имат мач по-малко, а след седмица приемат "орлите" в отложен двубой от 3-ия кръг на шампионата.

Гостите от Варна пък се намират в страхотна серия от 11 поредни срещи без поражение в първенството. Ако "моряците" се поздравят с успеха на "Армията", те ще изместят ЦСКА от второто място и ще дръпнат с 2 пункта преднина пред "армейците".

В другия мач днес тимът на Левски гостува на Берое от 16.30 ч. в Стара Загора, като победителят от него ще се изкачи на шестото място в таблицата, измествайки Локомотив (Пловдив), който загуби домакинството си на Ботев (Враца) с 2:4.

"Сините" на Станимир Стоилов нямат допуснат гол в последните си четири двубоя, в които записаха две равенства и две победи.

Не така стоят нещата при старозагорци, които се представят колебливо от началото на сезона, но въпреки това са само на точка зад столичния гранд.

Неделната програма на 19-ия кръг в шампионата:

14.15 часа – ЦСКА – Черно море

16.30 часа – Берое – Левски

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Равносметката за София през 2021 г. - общинските съветници Борис Бонев и Симеон Колев
Равносметката за София през 2021 г. - общинските съветници Борис Бонев и Симеон Колев
Австрия излиза от пълното затваряне
Австрия излиза от пълното затваряне