НОВИНИ

Възрастна жена даде 9000 лева на телефонен измамник

годишен мъж станал жертва телефонна измама близо 000
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:01, 28.11.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Криминално
Слушай новината

79-годишна жена от силистренското село Айдемир е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Възрастната жена е получила обаждане от мъж, представящ се за полицай. Тя смятала, че участва в акция за залавяне на телефонни измамници. Жената взела 9000 лв. от дома си и предала сумата на непознат на паркинг на търговски обект в Силистра.

От началото на годината са регистрирани четири телефонни измами, съобщават от Областната дирекция на МВР. Актуален остава сценарият за участие в полицейска операция за залавяне на измамници, а обажданията постъпват предимно на стационарните телефони на възрастни граждани. Мъж или жена, представящи се за полицейски служители, искат съдействие от жертвата за залавянето на телефонни измамници. Те убеждават жертвата да им предаде всичките си спестявания и ценности, дори да вземе заем от близки или да изтегли спестяванията си от банката.

Жена от Добрич даде над 35 000 лева на ало измамници, представили се за полицаи

Измамниците изискват парите да бъдат хвърлени от терасата, оставени на определено място или да бъдат предадени на непознат. Те гарантират, че сумата ще бъде върната след края на "операцията". Измамниците искат мобилния номер на жертвите си и поддържат непрекъснат контакт с тях, за да ги държат под контрол и да направляват действията им.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Революция на белия лист: Вълна от безпрецедентни протести в Китай (видео)
Революция на белия лист: Вълна от безпрецедентни протести в Китай (видео)
Гледайте Бразилия - Швейцария от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 1 и БНТ 3
Гледайте Бразилия - Швейцария от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 1 и БНТ 3