НОВИНИ

"Възраждане" представи кандидатите си за районни кметове в столицата

партия възраждане представи кандидатите районни кметове столицата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:31, 12.09.2023
5065
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

Партия „Възраждане“ ще се яви във всички столични райони със свои кандидати. Това заяви кандидатът за кмет на София Деян Николов на пресконференция, на която бяха представени всички 24-ма кандидати за районни кметове. Николов заяви, че ще се явят с пълна листа и за общински съветници, на която водач ще бъде той.

Костадинов: На изборите ще представим личности, които са добри алтернативи за общините

София е изключително важна за нас, смятаме че философията за управление на града трябва да се промени, коментира Николов. Смятаме, че едно от най-важните качества, които трябва да има, както кметът на София, така и районните кметове в София, е да бъдат достойни хора, които не се огъват под натиск пред сериозния бизнес интерес, посочи Николов.

Смятаме, че ние сме подбрали изключително качествени кандидати за всички райони в София. Хора, които във времето назад, са доказали, че могат да водят битки, че не се огъват, че не са корумпирани, млади, достойни, можещи хора, коментира Николов.

Освен районни кметове и пълни листи за общински съветници от „Възраждане“ ще издигнат кандидати и за кметове кметства. Най-младият кандидат за районен кмет е 21-годишният Денис Бункин. Той е кандидатът на партия „Възраждане“ за район „Изгрев“.

Тодор Софрониев се кандидатира за районен кмет в столичния район „Витоша“, за „Красно село“ от „Възраждане“ издигат Мария Янакиева, в „Лозенец“ – Георги Цуков, а в столичния район „Младост“ – народния представител Димо Дренчев.

За район „Панчарево“ е номинирана - Савина Иванова, за „Триадица“ – Биляна Давидкова, във „Възраждане“ – Иван Боянов, в район „Искър“ – Краси Гълъбов, „Кремиковци“ - Соня Гарчева, в „Оборище“ - Петър Ананиев, „Подуяне“ – Даниела Ненкова, „Сердика“ – Кирил Пеев, в „Слатина“ – Георги Хрисимиров, „Средец“ – Петя Бояджиева, във „Връбница“ – Иван Иванов, „Илинден“ – Христо Ганев, „Красна поляна“ – Вениамин Воденичаров, в „Люлин“ - Иван Алексиев, в Банкя – Антон Бранков, в „Надежда“- Сергей Махаев, в район „Нови Искър“ – Борислава Иванова и в „Овча купел“ - Миглена Пейкова.

"Възраждане" представиха кандидатите си за кметове на Пловдив, Асеновград и Карлово

Днес станаха ясни още и номинациите на партията за кметове на Ловеч и Благоевград. Директорът на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч д-р Алдин Начков е кандидатът за кмет на общината от партия "Възраждане" на предстоящите местни избори.

Кандидатът им за кмет на Благоевград е народният представител в 49-ото Народно събрание Цвета Рангелова.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци водят в планината трудноподвижни хора, нуждаят се от специални колички
Доброволци водят в планината трудноподвижни хора, нуждаят се от специални колички
Тенисистите на България ще раздават автографи преди срещите с Казахстан за Купа "Дейвис"
Тенисистите на България ще раздават автографи преди срещите с Казахстан за Купа "Дейвис"