НОВИНИ

"Възраждане": Ще търсим разговор с всеки един

възраждане проблемите намерят максимално бързи неотложни решения
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 07.12.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев посрещна за разговори представители на ПП "Възраждане". С тази среща завършват консултациите при държавния глава за съставяне на кабинет.

"Предстои на базата на консултациите, надявам се в близките дни, при подписване на коалиционно споразумение, да връча мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила. Предстоят важни решения в българския парламент, много са задачите, важно е те да бъдат приоритизирани. Важно е вие как виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство", заяви в началото на срещата президентът Румен Радев.

Проблемите, които България има, трябва да намерят максимално бързи и неотложни решения, допълни Костадин Костадинов.

"Тези решения не търпят отлагане и ние от "Възраждане" ще направим всичко, което зависи от нас, да поставим в парламента всички въпроси, които смятаме, че са важни. Трябва да се нормализира животът в страната, продължаването на противоепидемичните мерки трябва да бъде прекратено", добави Костадин Костадинов.

Според него зеленият сертификат е тежка дискриминационна форма. Костадин Костадинов засегна демографската катастрофа, проблемите в образованието и здравеопазването.

"Трябва да бъде решен проблемът с цените на тока. За тези позиции ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание. Ще търсим разговор с всеки един", отбеляза Костадин Костадинов.

"Надявам се, когато предлагате мерки за справяне с пандемията, да имате под внимание живота на всеки един българин, включително това, че повече от 100 души на ден все още умират по болниците", каза в отговор президентът Румен Радев.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушват Минеков в НС заради казуса с вестник "Труд"
Изслушват Минеков в НС заради казуса с вестник "Труд"
Боби Михайлов: Работим активно за развитието на младите и талантливи играчи
Боби Михайлов: Работим активно за развитието на младите и талантливи играчи