НОВИНИ

“Възраждане” - Варна представи номинациите си за евродепутати

Сред номинираните е журналистът Петър Волгин

ldquoвъзражданеrdquo варна представи номинациите евродепутати
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Петко Петков
12:14, 01.04.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

ПП "Възраждане" - Варна представи номинациите си за евродепутати за предстоящите избори за Европейски парламент през юни. Това са народният представител Станислав Стоянов, Рада Лойкова - председател на структурата на "Възраждане" в Берлин, журналистът Петър Волгин и Виктор Папазов - икономист.

Предстои номинациите да бъдат разгледани на организационен съвет на партията, където те се одобряват и подреждат в листата от 17 кандидати. Това трябва да стане до края на месец април. Народният представител Коста Стоянов посочи три основни изисквания, на които трябва да отговаря всеки кандидат, издигнат от "Възраждане", като постави родолюбието и партриотизма на първо място, като по този начин, според него, ще се защитават конкретните интереси на националната общност.

Кандидатите на "Възраждане" е необходимо да бъдат открити и демократични политици, без лобистки зависимости. Според Стоянов, четиримата номинирани са патриоти, имат безупречна репутация, богат професионален опит и подходящо образование. Той призна, че все още не е разговаряно с всички номинирани, като това предстои, включително и с Петър Волгин.

Приоритетите, по които ще работят евродепутатите от "Възраждане" са четири - референдум за запазване на българския лев, референдум за излизане от НАТО, сформиране на екип за предоговаряне на условията за членство на България в Европейския съюз и ограничаването на броя на емигрантите в шенгенското пространство. Коста Стоянов каза още, че в рамките на следващия ЕП представителите на "Възраждане" ще работят за сформирането на нова политическа група от евродепутати, която да защитава идеята за Европа на нациите, за по-голям суверенитет на държавите - членки на ЕС, и защита на интересите на българските граждани.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 01.04.2024г., 12:20ч.
Спортни новини 01.04.2024г., 12:20ч.
Германските власти с позиция за смъртта на четирима български граждани в Золинген
Германските власти с позиция за смъртта на четирима български граждани в Золинген