НОВИНИ

Венцеслав Стефанов: Имаше много съмнителни мачове, това не е правилният формат на шампионата

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:30, 12.06.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
венцеслав стефанов имаше съмнителни мачове правилният формат шампионата
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция по-рано днес, в която говори за формата на родната Първа лига, липсата на феърплей в българското първенство и съмненията за уредени мачове.

Стефанов призна, че за него начинът на провеждане на шампионата у нас не е правилният и допълни, че единственият, който е играл честно е бил Цветормир Найденов и неговият ЦСКА 1948.

"Това не е правилният формат на шампионата, но не очаквам нещо да се промени драстично. Единственият, който игра феърплей, беше Цецо (спонсорът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов). Прави му чест", започна босът на "белите".

Ръководителят на Славия анонсира и един от летните трансфери на клуба - Виктор Генев, който идва от Ботев Пловдив. В същото време пък стана ясно, че Емил Виячки поема в посока ЦСКА 1948.

Венци Стефанов не спести мнението си и за съмнителните мачове в Първа лига, като директно сподели, че за него срещата между Арда и Ботев Пловдив от последния кръг на първенството е била уговорена.

"Имаше много съмнителни мачове и сега е нормално УЕФА да разследва. Начинът, по който Ботев излезе срещу Арда, е позорен. Ако аз бях президент или ръководех БФС, тази среща нямаше да се зачита, защото това е безпринципно. Няма нищо футболно в това, а имаше и други мачове. Мачът на Левски с Локомотив Пловдив например. Нашият двубой с Арда беше най-голямата пречка за това да се класираме за плейофа за евротурнирите. Много уважавам Ангел Славков, но ако при 2:1 за Славия на вратата беше застанал Гошо Петков, мачът свършваше. Няколко пъти ВАР ни ощети. За мен уговорен мач е между Арда Кърджали и Ботев Пловдив. Децата на Ботев играха, но опитът и рутината на Арда си казаха думата. Ние сме си виновни, че изпуснахме седем точки преднина пред Арда", заяви Стефанов.

Босът на Славия не пропусна да коментира и битката за президентския пост в БФС, като се обърна към един от кандидатите Димитър Бербатов и го посъветва "първо да поеме клуб"

"С нищо не биха се подобрили нещата в българския футбол, ако Димитър Бербатов стане президент на футболния съюз. Беше голям футболист, но това не значи, че ще бъде успешен ръководител. Нека първо да поеме един клуб, да видим как го управлява", завърши Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Областният управител на Велико Търново също подаде оставка
Областният управител на Велико Търново също подаде оставка
Основателят на ChatGPT: Изкуственият интелект ще направи революция в образованието
Основателят на ChatGPT: Изкуственият интелект ще направи революция в образованието