НОВИНИ

Венцеслав Стефанов за мача Славия-ЦСКА: Утре ще бъде Баташко клане

"Новото ръководство на БФС няма да е начело с Бербатов... Бъдещият президент трябва да бъде мениджър. Има конкретен човек, който е готов за поста, има много акъл, постигнал е много неща, с огромни контакти в Европа, спортен човек", коментира още босът на "белите"

венцеслав стефанов мача славия цска баташко клане
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 04.12.2023 (обновена)
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че не очаква безпристрастно съдийство в утрешния осминафинал за Купата на България срещу ЦСКА София на стадион "Александър Шаламанов". Според него реферът е бил сменен в последния момент, като е бил назначен Никола Попов.

“Утре ще бъде Баташко клане. Лицето Попов ще ми свири - доказан чорбар. Следете внимателно, какво ще става. Сменен е съдията в последния момент и е сложен той”, каза Стефанов по време на пресконференция.

Той обяви още, че отборите на Пирин, Хебър и Локомотив Пловдив са заплашени от фалит и може да не започнат пролетния полусезон в Първа лига, като не пропусна да коментира и твърдението на Павел Колев, че в България съществува "черно тото".

"В момента има три клуба пред фалит. И то сериозни клубове. Проблемите в Пирин, Хебър и Локомотив Пловдив не са малки. Няма пари. С 400 хиляди лева преко сили от телевизионни права ... с това ли ще правиш футбол?", заяви босът на "белите".

"Павел Колев да каже, ако има данни за черно тото. Ако има факти и доказателства, да каже. Преди време вратарят Стефано Кунчев дойде, момчето шапка му свалям, каза, че му предложили 20 000 евро, ако пусне два гола до 30-ата минута. Моментално изгоних треньора, който му е предложил това. Нека Павел Колев да каже, защото Павел Колев е хубаво да даде отчвт за разходите на едно първенство, на един стадион в Бургас, защото ако се разровят там нещата, така ще замирише. Затова исках Боби да го изгони и затова го изгони Боби и той търсеше пристанища тук и там", сподели Стефанов.

Шефът на Славия също така заяви, че за него трябва да се налагат български играчи и отговори на Гриша Ганчев, който наскоро заяви, че той е бил настоявал за правило за участие на български играчи в срещите от Първа лига.

“Гриша Ганчев никога не е предлагал и никога не е бил за това нещо. Предлагал го е в Микре. Само Данчо Лечков, Емо Костадинов и Наско Сираков, като беше в Изпълкома, ме подкрепяха. Докато пускаме Газон-Мазон български футбол не очаквайте", допълни Венцеслав Стефанов.

Президентът на "белите" засегна и темата с борбата за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС), коментирайки, че новото ръководство на централата няма да бъде водено от Димитър Бербатов. В същото време обаче Стефанов сподели, че би подкрепил евентуална кандидатура на Стилиян Петров без Бербатов.

"Новото ръководство на БФС няма да е начело с Бербатов. И ако е начело с Бербатов, аз ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев. Бъдещият президент трябва да бъде мениджър. Има конкретен човек, който е готов за поста, има много акъл, постигнал е много неща, с огромни контакти в Европа, спортен човек. Бих подкрепил Стилиян Петров, но ако е без Бербатов", заяви Венцеслав Стефанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев: Вероятно ще получим достъп до Шенген първо по въздух
Ивайло Мирчев: Вероятно ще получим достъп до Шенген първо по въздух
Фарид Гаибов: България продължава успешно да развива всички дисциплини от гимнастическото семейство
Фарид Гаибов: България продължава успешно да развива всички дисциплини от гимнастическото семейство