НОВИНИ

Венци Стефанов поиска обяснение от БФС как ще бъде определено крайното класиране в битката за местата от 7-о до 10-о

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:52, 31.05.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
венци стефанов всички отговорни фактори знаят клуб съдия заиграва
Слушай новината

Президентът на ПФК Славия Венцеслав Стефанов написа официално писмо до ръководителят на БФС Борислав Михайлов, както и спортно техническата комисия към централата, в което поиска яснота относно начина на определяне на крайното класиране в Първа лига за местата от 7-о до 10-о при равни точки между отборите.

Към този момент "белите" и отбора на Арда са въвлечени в битката за 7-ата позиция, която дава право на участие на бараж за място в турнира Лига на конференциите, а до края на сезона остават само два кръга.

Съществува реална възможност Славия и кърджалии да завършат кампанията с равни точки, което поражда въпросителни кой от тях в подобен случай ще заеме по-предно място.

В писмото си Венци Стефанов настоява да бъде използвана наредбата, която ще бъде в сила за отборите от първата шестица, както и за местата между 11-о и 16-о, а именно - при равни точки между два тима в края на сезона по-предното място в крайното класиране ще бъде за отбора с по-добри показатели в преките двубои от редовния сезон на първенството.

Ето и какво още написа президентът на Славия:

"До

Президента на БФС
г-н Борислав Михайлов
Копие
Направление "Спортно-техническо" на БФС

СТАНОВИЩЕ НА ПФК СЛАВИЯ 1913 СОФИЯ относно неяснотата за определяне на крайното класиране на отборите в група "А" – от седмо до десето място, в първенството на Първа лига

Господин Президент,
Господа от Направление "Спортно-техническо",

Моля да обърнете внимание на следните обстоятелства:
наближава краят на държавното първенство в Първа лига и на преден план излиза начинът за определяне на крайното класиране. Както е известно отборът на Славия в плейофната фаза участва в група "А" – за класиране от 7-о до 10-о място. От Член 4 на Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2022-2023 не става ясно кои показатели и от коя фаза на шампионата ще се вземат предвид при подреждането на отборите в посочената плейофна група "А" – от редовните 30 кръга или от допълнителните 6 срещи в плейофите. Защото в точка 2 на Член 4 е изрично посочено, че за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място при равен точков актив ще се имат предвид останалите показатели от редовната фаза на първенството, но за група "А" такова уточнение не се прави.
Ето защо ние настояваме крайното класиране в група "А" да се извърши по показателите, валидни и за останалите две плейофни групи – за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място. Считаме за задължително БФС да прояви такава справедливост, като напомняме важността на седмото място в крайното класиране, позволяващо участие в бараж за място в европейски клубен турнир.

Венцеслав СТЕФАНОВ
Президент на ПФК Славия 1913 София

31 май 2023 година"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фон дер Лайен обеща увеличаване на еврофондовете за Западните Балкани
Фон дер Лайен обеща увеличаване на еврофондовете за Западните Балкани
Кметът на Варна получи призовка от прокуратурата
Кметът на Варна получи призовка от прокуратурата