НОВИНИ

Венци Стефанов с остри думи по адрес на спортния министър

Славия Венцеслав Стефанов Венци
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 10.01.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отправи остри критики към новия спортен министър Радостин Василев. Босът на „белите“ смята, че той помага само на ЦСКА, особено след като е бил „адвокат на ЦСКА“.

„Това момче дето го пишат министър, още от първия си ден показва пристрастието към един клуб. ЦСКА не е единственият клуб, който има желание да си построи стадион. Бил е адвокат на ЦСКА, да си остане адвокат на ЦСКА. Той не е министър, след като помага на един клуб – ЦСКА. И как той ще помогне на всички клубове? Изразил готовност... Нашите отношения са лични от времето му на адвокат от едно време. Какъв министър е той? Министри са идвали и са си заминавали, Славия е била Славия и ще си остане Славия, и с този министър, и без този министър“, сподели Венци Стефанов.

Босът на „белите“ настоява, че спортният министър трябва да бъде на всички, а не само на „армейците“.

„Как ще ми помогне той? С какво ще ми помогне? Министърът да си гледа министерството“, допълни Стефанов.

„Хората, които сме в Славия, няма от какво да се притесняваме, защото си правим сметката. Има една стара поговорка, каквото посееш, това ще пожънеш, така че... Състоянието на българския футболен е такова, каквото е“, коментира още президентът на Славия.

Старши треньорът на клуба Златомир Загорчич обяви, че основната му задача сега е да подготви добре отбора.

„По принцип аз имам високи очаквания към всички футболисти. Ще гледаме да ротираме играчите си. Надяваме се да се подготвим добре на лагера в Турция, да няма контузии и да стартираме първенството по най-добрия начин. Сега в момента нямаме нужда от нови попълнения. Евентуално ако някой отиде в чужбина, ще разговарям с президента. Единственото, което си мисля сега, е начинът, по който ще се подготвим в Турция и за първия мач с ЦСКА. Ще играем във всеки мач за победа и ще видим докъде ще стигнем“, сподели Загорчич.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младеж е с опасност за живота след жесток побой от връстници в Елин Пелин
Младеж е с опасност за живота след жесток побой от връстници в Елин Пелин
СЗО: COVID ще усложни нещата през следващите три месеца, но краят се вижда
СЗО: COVID ще усложни нещата през следващите три месеца, но краят се вижда