НОВИНИ

Венсан Компани: Мечтата за финала следващата година в Мюнхен е налице

Байерн Мюнхен започва кампанията си в Шампионската лига срещу Динамо Загреб във вторник вечер, като "баварците" имат допълнителна мотивация да стигнат възможно най-далеч в турнира, заради финала, който ще се играе в Мюнхен.

венсан компани наясно съм голям клуб байерн мен чест работя
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
20:03, 16.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Байерн Мюнхен трябва да даде всичко от себе си, за да компенсира отсъствието на контузения защитник Саша Бое в първия мач от Шампионската лига срещу Динамо Загреб във вторник вечер, стартирайки опита си за достигане до финала на турнира, коментира старши треньорът Венсан Компани, цитиран от агенция ДПА.

Френският футболист претърпя операция на менискуса на лявото коляно, след като се контузи на тренировка в неделя и ще отсъства няколко седмици, съобщиха от клуба.

"Имаме нашите идеи как да заменим Саша утре, имаме решения", увери Компани на пресконференция по-рано днес.

"Жалко за Саша, защото беше в добра форма и се надявам да се върне възможно най-скоро. Имаме време тази вечер и утре да обсъдим ситуацията, но имаме отговори", добави той.

Байерн, който е на върха във временното класиране в Бундеслигата с три победи от три мача, започва сезона в Шампионската лига с надеждата да достигне до финала, който ще се играе на техния стадион "Алианц Арена" в Мюнхен през май 2025 година.

Мачът във вторник е и първи в най-престижния европейски клубен турнир за бившия белгийски национал Компани в ролята на старши треньор на мюнхенския гранд.

"Мечтата за финала следващата година в Мюнхен е налице. Нашите фенове могат да мечтаят. За мен най-важното е да го покажем на терена утре. Предстои ни труден мач и е важно да играем добре, и да спечелим. Надяваме се, че феновете могат да мечтаят дълго време. Имаме нужда от пълна концентрация от първата до последната минута", каза още Венсан Компани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мануел Аканджи: Ще има ли почивки? Може би ще се откажа на 30 години
Мануел Аканджи: Ще има ли почивки? Може би ще се откажа на 30 години