НОВИНИ

Верижна катастрофа на АМ "Тракия" предизвика километрично задръстване

bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 30.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Поредица от пътни инциденти и днес в страната. Два от тях: на магистрала "Тракия". Сутринта ТИР се обърна в проблемния участък между 160 и 162 километър. Следобед движението в района на 118-тия километър до пловдивското село Царацово беше блокирано за часове следобед заради верижна катастрофа с четири автомобила. Една от колите е напълно изгоряла.

При инцидента няма сериозно пострадали хора, но една от жените - 26-годишна бременна турска гражданка, която е пътувала в изгорелия автомобил, е била прегледана на място от Спешна помощ. Няма опасност за нея и детето, но от полицията съобщиха за БНТ, че тя ще остане за наблюдение в болница. Катастрофата се е случила в платното на автомагистрала „Тракия" в посока София и за часове опашката от чакащи автомобили достигна над 5 километра.

Най-вероятната причина за инцидента е неспазване на дистанция.

Инцидентът се е случил около 15 часа в платното в посока София. Два от катастрофиралите автомобили са били управлявани от български граждани. В останалите две коли са пътували турски граждани, работещи в Западна Европа.

комисар Виктор Празов - началник на Охранителна полиция: Причината за катастрофата е неспазена дистанция. Стига се до запалването. Първият автомобил с българска регистрация намалява на автомагистрала „Тракия". Вторият и третият автомобил са турски граждани, те не спазват дистанция и се удрят един в друг и третият се запалва вследствие на удара във втория автомобил.

Изгорелият автомобил, в който е пътувала бременната жена, е бил управляван от 40-годишния ѝ съпруг. Негов роднина, пътувал в следващия автомобил, обясни, че не са успели да реагират навреме.

Движението по автомагистралата спря внезапно, ние не успяхме да реагираме и се сблъскахме четири коли една след друга. Това е всичко. После хората повикаха линейка и една от жените сред нас отиде в болница, тя е бременна. Нарани си коляното. Това е жената на брат ми. Тя е добре.

Заради задръстването час и половина трафикът в посока София се осъществяваше и в аварийната лента и се регулираше от Пътна полиция.

комисар Виктор Празов: Движението беше отклонено по алтернативен маршрут през Карлово и подбалканската линия към София.

Опашката от автомобили достигна близо десет километра и бе блокирала няколко от изходите на магистралата.

Автор: Владислав Севов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания планува сериозен ръст на данъците
Великобритания планува сериозен ръст на данъците
Лампедуза на протест срещу бежанците от Африка
Лампедуза на протест срещу бежанците от Африка