НОВИНИ

Весела Лечева отличи медалисти от големи първенства

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:35, 06.10.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
весела лечева отличи медалисти големи първенства
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди състезатели по спортна стрелба, кану-каяк, бадминтон, акватлон и биатлон за успехите им на световни и европейски първенства.

За сребърното отличие на европейското първенство по спортна стрелба във Вроцлав, Полша почетен плакет получи Антон Ризов.

Йоана Георгиева бе отличена за европейската титла при 23-годишните на 200 м каяк и бронзовия медал в същата дисциплина на Световното първенство до 23 г. в Сегед, Унгария. Награди получиха и останалите медалисти от Европейското по кану-каяк до 23 г. в Белград, Сърбия – Радослав Стефанов и Веселин Вълчов (сребърен медал, К2 1000 м) и Преслав Георгиев (бронзов медал, C1 200 м).

Отличени бяха още Калояна Налбантова – европейска шампионка по бадминтон при 19-годишните от първенството в Белград, Сърбия, Александър Божилов – сребърен медалист на световното първенство по акватлон до 19 г. в Шаморин, Словакия и трети на Европейския шампионат до 19 г. в Билбао, Испания, както и Лора Христова – бронзова медалистка при девойките на световното първенство по летен биатлон в Руполдинг, Германия.

„Поздравявам ви за извоюваните медали. Това е най-доброто доказателство за добрата работа на състезатели, треньори и ръководители. В България расте едно талантливо младо поколение, с което можем само да се гордеем. Пожелавам ви бъдещи успехи в предстоящите състезания. Ние ще ви подкрепяме във всяко ваше начинание, за да можете да покажете вашия потенциал“, каза министър Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта награди и треньорите по спортна стрелба – Таня Ризова, по кану-каяк – Цветан Иванов, Леонид Деревинко, Милко Казанов и Цвета Демирева, по бадминтон – Стилиян Макарски, по акватлон – Борис Божилов и по биатлон – Адам Колоджиейчик.

По време на церемонията председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев връчи плакет на министър Лечева за подкрепата, която ММС оказва на спорта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина актрисата Елена Начева, съпруга на Кръстю Лафазанов
Почина актрисата Елена Начева, съпруга на Кръстю Лафазанов
Николай Събев от "Продължаваме промяната" се отказва от депутатското си място
Николай Събев от "Продължаваме промяната" се отказва от депутатското си място