НОВИНИ

Весела Лечева: Стадионите трябва да са място за положителни емоции, а не място за военни действия

Весела Лечева
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 03.05.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се обърна към футболните клубове и ръководители и призова те да вземат мерки за това стадионите у нас да доставят не феновете само и единствено положителни емоции, а не да се превръщат в "място за военни действия".

Позицията на Лечева идва на фона на зачестилите инциденти по съоръженията в последно време, както и случаите на ескалация на напрежението по трибуните.

В опит за разрешаване на този проблем министърът на младежта и спорта се обърна директно към Българския футболен съюз (БФС), клубните ръководства, феновете и медиите да работят за създаването на една по-добра футболна среда у нас.

Припомняме ви, че във вчерашния ден от тима на Лудогорец излезе с открито писмо, в което "зелените" се обърнаха към редица отговорни фактори в страната, включително и Весела Лечева, за да поискат възможно най-бързо разрешаване на проблемите с футболното хулиганство.

Ето го и цялото писмо, подписано от министъра на младежта и спорта Весела Лечева:

"Уважаеми фенове, състезатели, треньори, ръководства на футболните клубове, в качеството на министър на младежта и спорта и бивш спортист не мога да остана безучастна към напрежението между вас като хора, отдадени на играта, и създалото се напрежение по стадионите. Футболът е велика игра. Не по-малко велика е публиката.

Много е важно в момент, в който стадионите отново са пълни с хора, строят се нови съоръжения, има планове за нови терени, вие като ръководители на футбола да направите така, че да не отблъснете зрителите. Защото ако на стадионите няма сигурност за спортисти и фенове, ако те са място за обиди и дискриминация, ще загубите уважението и обичта на много ваши последователи. Стадионите трябва да са място за положителни емоции, а не място за военни действия.

Призовавам Българския футболен съюз, клубните ръководства, феновете, медиите да работят за една по-добра среда. Вярвам, че България заслужава да има силен футбол, който да се развива в условията на феърплей и взаимно уважение".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Константин Костов стъпи на европейския връх по бокс за младежи
Константин Костов стъпи на европейския връх по бокс за младежи
Седмокласникът, стрелял в училище в Белград, планирал престъплението от месец
Седмокласникът, стрелял в училище в Белград, планирал престъплението от месец