НОВИНИ

Ветровито и с превалявания на Стефановден

ветровито превалявания стефановден
bnt avatar logo
от БНТ
07:07, 27.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 1° и 6°, максималните - от 3° до 13°.

Ще бъде предимно облачно, на отделни места със слаби превалявания. Ще продължи да духа до умерен юг-югозападен, в Дунавската равнина - изток-североизточен вятър. По-късно през деня и преди полунощ над Западна България валежите временно ще се усилят.

По Черноморието ще има значителна облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, преди обяд по северното крайбрежие - слаб, от изток-североизток. Максималните температури ще са от 11° до 16°. Температурата на морската вода е 8 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

През нощта валежната зона ще се премества на изток. Във вторник все още слаб дъжд ще превалява в Източна България, но и там ще валежите ще спират, най-късно в югоизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще отслабне. Температурите в западната част на Дунавската равнина слабо ще се повишат, в Източна България - ще се понижат.

В сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се повишава вероятността за по-големи количества валеж на места в Южна и Източна България.

През следващите два дни ще бъде ветровито, вятърът ще е от северозапад, временно от север-северозапад. Облачността ще е променлива, по-често значителна. Повишена вероятност за валежи има отново за източната половина от страната. Остава топло за периода, макар че температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2021 година през обектива на Десислава Кулелиева
2021 година през обектива на Десислава Кулелиева
Лудогорец взима треньор от Словения?
Лудогорец взима треньор от Словения?