НОВИНИ

Везенков отново не влезе в игра, Сакраменто с важен успех над Шарлът

"Кралете" спечелиха с 123:98 и вече са с баланс 23-14 на Запад.

везенков отново влезе игра сакраменто записа важен успех шарлът
bnt avatar logo
от БНТ
07:44, 11.01.2024
Чете се за: 05:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков отново остана резерва при победата на Сакраменто Кингс със 123:98 (33:28 38:31 24:21 28:18) срещу Шарлът Хорнетс в среща от редовния сезон на НБА.

Успехът бе от особено значение за "кралете", тъй като благодарение на него те запазиха петата си позиция в класирането на Западната конференция с баланс от 23-14, като се намират непосредствено зад четвъртия Лос Анджелис Клипърс, който има баланс от 23-13. Хорнетс са 13-ти на Изток с едва 8 победи и цели 27 загуби от началото на сезона.

За Сакраменто Майк Браун, както обичайно се бе доверил на Харисън Барнс и Кийгън Мъри по крилата, а в центъра на Домантас Сабонис. Като гард започна Кевин Хъртър, който рядко е в титулярния състав, а до него бе звездата на отбора Ди'Аарън Фокс.

Домакините започнаха вдъхновено първата четвърт и успяха да поведат бързо със седем точки. "Кралете" се отърсиха бързо и отблъснаха началния натиск, като успяха да изравнят при 14:14. След това Хорнетс си върнаха водачеството, докато гостите от Сакраменто ги преследваха. Така стояха нещата до последните две минути от частта, когато момчетата на Майк Браун осъществиха пълен обрат. Силната игра на Сакраменто се изрази в три последователни коша и "кралете" затвориха откриващата четвърт с преднина от 33:28.

През втората част Майк Браун даде шанс на повече играчи да се изявят, като Александър Везенков не бе сред тях. Минути записаха доминиканецът Крис Дуарте, украинецът Алекс Лен, както и Трей Лайлс.

Те спомогнаха за тоталното надмощие на "кралете", които стартираха четвъртината с две последователни тройки и дръпнаха с преднина от 11 точки. В следващите минути тяхното надмощие продължи и дори в един момент имаха с аванс от 16 точки. След това домакините от Шарлът не позволиха ново увеличаване на разликата, като дори завършиха полувремето с два последователни коша, а "кралете" отговориха с точна стрелба и завършиха втората четвърт с преднина от 71:59.

Над всички във втората четвърт бе Кийгън Мъри, който увеличи актива си на 21 точки, като Домантас Сабонис удвои резултата си от първата част и в края на полувремето събра 18 точки.

През второто полувреме гостите продължиха доминацията си, като не успяха да решат всичко още в третата четвърт, откъсвайки се на още по-сериозна дистанция. Все пак не позволиха и съкращаване на разликата, като тя най-често се съдържаше на 15 точки. В един момент играчите на Сакраменто вкраха пет поредни коша и поведоха с 22 точки, но след това допуснаха домакините от Хорнетс да отбележат четири поредни пъти и старата разлика се завърна. Тя се поддържаше до края на частта и "кралете" затвориха третата четвърт с комфортна преднина от 90:85.

Мъри и Сабонис продължиха с отличното си представяне, като и двамата минаха границата от 20 точки.

Момчетата на Браун започнаха унищожително последната четвърт и не оставиха съмение кой ще бъде крайният победител. Те нанизаха осем поредни безответни коша, с което се сдобиха и с най-голямата си преднина в двубоя - 26 точки. След това съперниците заиграха равностойно, като разликата не падна на по-малко от 20 пункта в полза на Сакраменто.

Така гостите завършиха двубоя с комфортен аванс от 123:98 и заслужено записаха 23-ата си победа от началото на сезона.

Последната четвърт бе особено силна за Малик Монк от Сакраменто, който завърши с 20 точки. Пред него бяха Сабонис с 24 точки и 10 борби, както и Кийгън Мъри, който остана най-резултатният баскетболист на паркета с 25 точки, 6 борби и 3 асистенции.

За Шарлът се отличиха Майлс Бриджис с 24 точки и гардът Тери Розиър с 22 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open с мач срещу унгареца Мартон Фучович
Григор Димитров ще започне участието си на Australian Open с мач срещу унгареца Мартон Фучович
Ливърпул надигра Фулъм в първи полуфинален мач за Купата на Англия
Ливърпул надигра Фулъм в първи полуфинален мач за Купата на Англия