НОВИНИ

Вики Томова влезе като щастлива губеща в основната схема в Маями и стартира с победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:05, 22.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
виктория томова започна успех квалификациите доха
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се класира за втория кръг на WTA 1000 турнира в Маями, след като на старта елиминира в два сета Ана-Каролина Шмидлова.

Припомняме ви, че 27-годишната софиянка вчера допусна поражение в последния кръг на квалификациите, но за нейно щастие намери място в основната схема като щастлива губеща след отказването на Лоурън Дейвис.

Томова се възползва по възможно най-добрия начин от получения шанс и на старта словашката квалификантка Шмидлова след 7:5, 6:2.

Срещата започна трудно за българката, която в първия сет изостана с 0:3 гейма, а в деветия гейм нейната съперничка получи право да сервира за частта при 5:3 в нейна полза. Първата ни ракета обаче не се предаде и направи серия от четири поредни гейма, с която стигна до крайния успех в сета след 7:5.

Във втората част интрига нямаше, след като Томова спечели пет поредни гейма, за да поведе с 5:1 и след това нямаше проблеми да сложи точка на спора в двубоя след 6:2 в своя полза.

По този начин Виктория Томова ознаменува дебюта си в основната схема в Маями с победа, а за награда във втория кръг я очаква мач срещу поставената под №30 американка Даниел Колинс. До този момент двете имат един мач помежду си в първия кръг на миналогодишния Ролан Гарос, който Колинс печели убедително с 6:0, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на НАП: Около 200 българи имат имоти в Дубай, проверява се дали дължат данъци
Шефът на НАП: Около 200 българи имат имоти в Дубай, проверява се дали дължат данъци
Собственици на череши в Пловдивско изоставят овощните си градини
Собственици на череши в Пловдивско изоставят овощните си градини