НОВИНИ

Виктор Кашай: Най-големите проблеми за съдиите са червените картони и дузпите

виктор кашай големите проблеми съдиите червените картони дузпите
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 27.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на съдийската комисия към БФС Виктор Кашай разкри кои ситуации създават най-големи проблеми за родните съдии, както и техните колеги от чужбина.

Според унгареца това са ситуациите, в които трябва да бъдат отсъдена дузпа или да бъде показан червен картон.

"ВАР е като бебе. Учим реферите да вървят, а не да тичат. Има грешки с технологията, но такива има и в другите държави. За ВАР трябва практика. Най-големите проблеми за съдиите са червените картони и дузпите", коментира Кашай след специално проведения семинар на футболната база в Бояна, в който участие взеха редица от българските арбитри.

Кашай, който е ръководил двубои на три Световни първенства допълни още, че е оптимист за шансовете на Георги Кабаков да свири на предстоящия Мондиал в Катар.

"Да, оптимист съм, че ще имаме рефер в Катар. Това обаче е огромно първенство. Можем да се надяваме за Георги Кабаков. Той е в състезанието, което е гордост. Само 20 рефери влизат. Има много страни, които нямат нито един кандидат. Оптимист съм, но и реалист. Млад е, има перспективи. Не може да се мери с някои по-опитни съдии като Чакър с много опит в Шампионска лига. Надявам се да има позитивни новини през ноември, но Кабаков има светло бъдеще. Стискам палци за него, но не е лесно. Трябва да го разберете", сподели Виктор Кашай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три срещи на върха: Какво решиха и могат ли да променят събитията
Три срещи на върха: Какво решиха и могат ли да променят събитията
Два медала за БНТ на Държавното първенство по ски за журналисти
Два медала за БНТ на Държавното първенство по ски за журналисти