НОВИНИ

Виктор Кашай ще продължи кариерата си в Австрия

шефът българските съдии виктор кашай съдийски наблюдател мача нант ювентус
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:07, 15.06.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Досегашният председател на Съдийската комисия на БФС Виктор Кашай се мести в Австрия и ще оглави тамошната структура на реферите, съобщи за БТА източник от "Бояна".

Унгарецът, който е и съдийски наблюдател на УЕФА, ще бъде председател на Австрийската съдийска комисия и отново ще вземе със себе си Дьорд Ринг. Назначението и договорът във Виена ще бъдат обявени в края на месеца.

Раздялата на Кашай с БФС бе анонсирана още вчера, след като сезонът в родния футбол завърши на 10 юни, с което се изчерпаха и ангажиментите на бившият главен арбитър, свирил финала в Шампионската лига през 2011-а година.

Вчера съдийската комисия се събра без него и помощника му Дьорд Ринг, който отговаряше за ВАР, за да коментира промените в ранглистите, новите имена в Първа и Втора лига, както и планирането на летните семинари и на бъдещите програми за обучение на млади съдии.

Самият Кашай пък е изпратил емоционално съобщение по телефоните на всички съдии от елита. В него той благодарил за отличната работа, за подкрепата от страна на централата и президента Борислав Михайлов и допълнил, че остава с чудесни спомени от времето, прекарано в България.

Унгарският топ-рефер от миналото напомнил, че в негово лице българското съдийство и българския футбол имат искрен приятел и остава на разположение, ако може да бъде полезен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дърво падна върху младо момиче в София (Снимки)
Дърво падна върху младо момиче в София (Снимки)
На АМ "Марица" заловиха мъж, превозвал нелегални мигранти
На АМ "Марица" заловиха мъж, превозвал нелегални мигранти